AcasăPoliticaVrea ca lupta contra coruptiei sa continue. Iohannis: In Romania, legea trebuie...

Vrea ca lupta contra coruptiei sa continue. Iohannis: In Romania, legea trebuie sa se aplice la fel pentru fiecare

„Este timpul sa devenim o economie de piata consolidata”, iar „construirea unei economii competitive incepe prin calitate institutionala pentru mediul de afaceri”, considera seful statului.

Cu prilejul evenimentului de lansare a Raportului de Competitivitate elaborat de Camera de Comert Americana in Romania, Iohannis a transmis, prin intermediul consilierului prezidential Cosmin Marinescu, un mesaj din care se intrevede „convingerea ca investitorii americani vor aprecia oportunitatile si avantajele competitive ale economiei Romaniei”

Desi considera ca au fost facuti pasi esentiali in lupta contra coruptiei, presedintele e de parere ca demersul trebuie continuat. „Romania trebuie sa devina o tara in care munca sa fie rasplatita cum se cuvine, in care succesul se bazeaza pe corectitudine si performanta, nu pe favoruri si relatii. Tocmai de aceea lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue. Numai prin rezolvarea acestei probleme majore vom putea valorifica potentialul real al economiei noastre”, mentioneaza Iohannis.

Mai mult, presedintele a pus accent pe nevoia ca legile autohtone sa fie aplicate nepartinitor. „In Romania, legea trebuie sa se aplice la fel pentru fiecare, pentru ca fiecare va fi respectat atunci cand nimeni nu va fi personal favorizat. Este esential sa protejam independenta justitiei, sa consolidam integritatea actului de guvernare si sa avem un Parlament mai eficient si mai responsabil”, a mai transmis seful statului cu prilejul evenimentului dedicat comunitatii oamenilor de afaceri.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger