AcasăPoliticaVotarea noului sef al TVR, afectata de lipsa de cvorum/Procedura se reia...

Votarea noului sef al TVR, afectata de lipsa de cvorum/Procedura se reia saptamana viitoare

Desi se spera ca marti, dupa votul din plen, se va sti clar cum stau lucrurile in privinta numelui noului sef al Televiziunii Publice, incertitudinea pe acest subiect se mentine pana saptamana viitoare, in conditiile in care in cursul acestei zile expira, practic, interimatul asigurat de Irina Radu la conducerea TVR-ului.

Asadar, inca nu se stie cine va conduce TVR-ul. Cum la votul din sedinta de plen reunit al Camerelor Parlamentului – unul secret, cu bile- s-a constatat ca in cazul procedurii de vot in cazul propunerii ca George Orbean – candidatul nominalizat de Guvern in aceasta cursa – sa fie numit in functia de presedinte-director general al Televiziunii Publice nu s-a intrunit cvorumul necesar unei asemenea proceduri, s-a decis ca procesul de vot sa se reia marti, incepand cu orele 18.

Va reamintim ca deunazi Orbean a primit aviz negativ din partea Comisiilor de Cultura ale celor doua Camere, cu precizarea ca avizul este unul pur consultativ. In cazul in care si in plen prezenta propunere pentur sefia TVR va fi respinsa, se va ajunge la o noua nominalizare in privinta sefiei Televiziunii Publice.

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger