AcasăPoliticaVorbeste de un "precedent pozitiv". Gorghiu: E un mit faptul ca nu...

Vorbeste de un „precedent pozitiv”. Gorghiu: E un mit faptul ca nu se poate cere reluarea votului in cazul Oprea

Alina Gorghiu

La o zi de cand liberalii au anuntat faptul ca vor cere reluarea votului in cazul Oprea, al carui rezultat a iscat ample controverse, ba chiar si proteste de strada, in Capitala, dar si in marile orase ale tarii, co-presedintele Gorghiu revine cu precizari pe aceeasi tema, dar aduce in discutie si faptul ca PNL ar putea lua in calcul o greva parlamentara, in cazul in care nu se repune pe tapet aceasta chestiune, luni, in Senat.

Alina Gorghiu crede cu tarie ca se poate relua votul in Senat, in cazul Gabriel Oprea

Declarandu-se convinsa ca reluarea votului pe solicitarea DNA-ului ca senatorii sa incuviinteze inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru de Interne, Gorghiu a declarat, vineri, la RFI Romania, faptul ca „obligatia de a rezolva aceasta problema este in gradina PSD”. In conditiile in care liderul social-democrat dadea de inteles, deunazi, ca partidul sau ar fi acord cu o astfel de varianta. „Este un mit faptul ca nu se poate in mod legal cere reluarea votului. Resping din capul locului aceasta sentinta data de ieri incoace de PSD-ALDE, cum ca nu poate fi reluat votul in cazul Oprea. (…) Categoric, se poate relua (…) Este un precedent, din punctul meu de vedere, pozitiv”, a explicat Gorghiu, sustinand ca Parlamentul, in speta Senatul, poate abroga hotararea.

Ce alte optiuni ar mai avea liberalii

In cazul in care acest lucru nu s-ar intampla, sunt si alte optiuni pe care liberalii le pot lua in calcul, a lamurit sefa PNL. „Mai pot fi gesturi pe care sa le luam in considerare luni, de exemplu, la Biroul Politic National, de genul greva parlamentara, pe o durata determinata sau alte gesturi politice”, a adaugat Gorghiu.

De altfel, ar fi de mentionat si faptul ca Oprea insusi a anuntat, in cursul dupa-amiezii trecute, faptul ca va solicita reluarea votului. Si ca, spre deosebire de prima data, nu le va mai cere colegilor sa respinga solicitarea DNA, dimpotriva. In ciuda anuntului sau, dar si a variantei luate in calcul – aceea de a se relua votul- sute de oameni au iesit in strada, seara trecuta, in fata Senatului, dar si in marile orase, pentru a-si manifesta nemultumirea fata de ceea ce s-a intamplat luni, cand senatorii au respins, cu 73 de voturi, cererea DNA pe numele lui Gabriel Oprea, in dosarul in care se ancheteaza moartea tanarului politist Bogdan Gigina.

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger