AcasăPoliticaVladimir Putin: Rusia sustine Siria impotriva occidentalilor

Vladimir Putin: Rusia sustine Siria impotriva occidentalilor

Summit-ul G20, de la St. Petersburg, s-a incheiat, vineri seara, fara foarte mult succes, marile forte ale lumii ramanand ferme pe pozitii.

Daca Barack Obama, presedintele SUA, a precizat, din nou, ca nu exclude posibilitatea unei interventii militare in Rusia, Vladimir Putin, omologul sau rus, a anuntat ca Rusia sustine Siria.

„Permiteti-mi sa va reamintesc ca folosirea fortei impotriva unui stat suveran este posibila doar daca este in legitima aparare. Si, asa cum stim cu totii, Siria nu ataca Statele Unite” a declarat Vladimir Putin.

Presedintele rus a anuntat ca partile implicate au ascultat si inteles argumentele celuilalt, dar nu au fost de acord. In plus, Putin a precizat ca Rusia va sustine logistic si umanitar regimul de la Damasc in cazul in care puterile occidentale vor interveni militar in Siria.

Conform digi24.ro, Barack Obama, presedintele SUA, intentioneaza sa solicite o interventie militara in Siria, impotriva regimului Bashar Al Assad, pentru a-l pedepsi pe acesta pentru atacul cu arme chimice in urma caruia si-au pierdut viata mai mult de 1.000 de oameni.

author avatar
Cristi Ionita
871 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger