AcasăPoliticaVila Lac, SPA-ul lui Klaus Iohannis

Vila Lac, SPA-ul lui Klaus Iohannis

Proaspat desemnat prezidentiabil al ACL, Klaus Iohannis trebuie deja sa dea explicatii cu privire la o intalnire de taina cu presedintele Traian Basescu, la vila de protocol a acestuia.

Imaginile care-l plaseaza pe Klaus Iohannis la vila prezidentiala

Scenariul din 2009, in urma caruia Mircea Geoana – candidatul PSD de la acea vremea, a pierdut prezidentialele, este reeditat in 2014, tinta fiind liderul PNL Klaus Iohannis. Care este acuzat ca a mers „sa se relaxeze” nu l-a SPA-ul lui Sorin Ovidiu Vantu (ca in cazul lui Geoana), ci la Vila Lac, alaturi de seful statului. Nerabdatori din fire, adversarii prezidentiabilului PNL nu au mai asteptat turul doi, alegand sa-i dea lovitura decisiva in debutul campaniei electorale.  Imaginile cu Iohannis in poarta lui Basescu au fost difuzate de postul de televiziune Antena 3. Asa cum era de asteptat, liberalul a dezmintit informatiile, mentionand ca este vorba doar de o manipulare. „Eu din 2008 nu am mai avut nicio intrevedere cu presedintele Traian Basescu. (…) In fotografiile prezentate apare masina mea, in care ma aflam, dar acesta este singurul lucru adevarat. Eu nu am fost in vizita la presedinte, ci am participat la un eveniment organizat de domnul Duane Butcher, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, la Vila Dante, resedinta detinuta de Ambasada Statelor Unite. La aceasta manifestare nepublica, organizata in seara zilei de 10 iulie, cu ocazia incheierii mandatului in Romania al domnului Butcher, au participat mai multi diplomati de rang inalt din ambasade ale statelor occidentale”, a explicat Klaus Iohannis.

Prezidentiabilul Klaus Iohannis si-a primit botezul de la adversarii politici

Imediat, in apararea lui a sarit si vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, acesta sustinand ca intre Klaus Iohannis si Traian Basescu nu exista nicio legatura. „Aceasta alaturare este facuta cu un scop propagandistic.  In ceea ce ne priveste pe noi, noi nu facem campanie sa-l convingem pe Traian Basescu sa voteze cu cineva, noi facem campanie catre cetatenii romani pentru a-si alege un presedinte care sa scoata practic societatea romaneasca din stagnarea si saracia in care se gaseste astazi sub conducerea PSD”, a mai spus Orban. In ciuda asigurarilor oferite atat de Iohannis, cat si de Orban, au existat si penelisti care s-au aratat deranjati de posibilitatea ca presedintele lor sa se fi intalnit pe blat cu seful statului.

Pesedistii lucreaza la psihicul liberalilor

Traian Basescu este pentru Iohannis ce a fost Sorin Ovidiu Vantu pentru Mircea Geoana

Genul acesta de reactie le-a dat apa la moara pesedistilor, primul care s-a grabit sa-i lipeasca lui Iohannis eticheta de „basist” pe frunte fiind chiar Victor Ponta. „Domnul Iohannis spune ca vrea sa aduca 10 ani de prosperitate pentru Romania. Dar, in acelasi timp, s-a aliat si vrea sa faca guvern cu oamenii lui Traian Basescu. Adica, pentru a fi mai clar, vrea sa refaca economia Romaniei folosindu-se de cei care au distrus-o in perioada 2009-2012. Discursul lui Iohannis — pare scris de Traian Basescu sau de oamenii lui. Asta am auzit ieri din vocea lui Klaus Iohannis — un discurs cu mesajele lui Basescu, care continua proiectul lui Basescu, venit din partea unui om inconjurat, chiar la masa de la care vorbea, de oamenii lui Basescu, care vrea sa guverneze Romania cu cei care au produs catastrofa economica din ultimii 10 ani”,  a precizat liderul PSD.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.709 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger