AcasăPoliticaVictoriosul Dragnea, esec in prima zi de domnie

Victoriosul Dragnea, esec in prima zi de domnie

Desi ii pusese gand rau lui Valeriu Zgonea, noul presedinte al PSD a descoperit inca din prima zi de mandat ca in partid a apus epoca ”despotilor” mai mult sau mai putin luminati.

Liviu Dragnea a descoperit ca un pesedinte PSD nu mai e cea fost

Anterior alegerii sale, Dragnea il convisese pe Valeriu Zgonea sa nu ridice pretentii la sefia PSD si in schimb va avea asigurat locul 2 in partid – acela de presedinte executiv. Dupa ce s-a vazut cu sacii de presedinte urcati in caruta PSD, Liviu Dragnea a incercat sa-l dea jos de pe capra pe Valeriu Zgonea, printr-o manevra prin care se inlocuia functia de presedinte cu un careu de prim-vicepresedinti. Scopul declarat: formarea unei ”echipe operative capabile sa ia decizii fulger”. Tinand insa cont de existenta recursului declarat in dosarul ”Referendum”, mult mai probabil este ca Dragnea, sustinut de alti pesedisti apropiati lui, voia sa-si ia toate masurile de siguranta pentru cazul in care va fi condamnat definitiv. Situatia in care instituirea unei conduceri colective ar fi blocat din start orice intentie de preluare a PSD de catre rivalii taberei Dragnea. Nu a fost sa fie, ”colegul lui Mihai Viteazu” dovedindu-se a fi mai tare la capitolul adoptarea deciziilor in CEx. Asa stand lucrurile, Dragnea a trebuit sa se multumeasca cu reducerea numarului de vicepresedinti la 14 si cu blocarea accesului liderilor de organizatii judetene la functia de vicepresedinte national al PSD. In plus, Zgonea l-a fortat pe Dragnea sa-si tina promisiunea de a-i da lui presedintia executiva. ”O sa-l sustin pe Valeriu Zgonea daca la candida”, a declarat Dragnea, chestionat fiind pe tema.

Valeriu Zgonea nu s-a lasat pacalit de Liviu Dragnea

PSD, privit chioras de socialistii europeni

Adevarata problema a PSD nu este insa legata de structura de conducere modificata sau nu, ci de perceptia sa externa. Deloc favorabila dat fiind premierul penal sustinut de PSD, daca stam sa-l ascultam pe europarlamentarul Catalin Ivan. ”Victor Ponta are o foarte mare problema de imagine si de perceptie publica atat in tara, cat si in ochii partenerilor externi. Teoretic, nu ar trebui sa mai fie prim-ministru, dar tot PSD-ul ar fi partidul care ar da primul-ministru, in varianta in care Victor Ponta alege sa se retraga”, afirma Ivan.

Mai mult, Ivan sustine ca socialistii europeni nu se uita nici ei cu ochi prea buni la PSD-ul mioritic: ”Se asteapta si la Bruxelles si in celelalte capitale europene, in celelalte partide care fac parte din familia stangii europene ca PSD sa fi invatat din greselile pe care le-a facut, sa revina pe partea stanga a esichierului politic, sa-si regaseasca identitatea si forta pe care a avut-o in anii trecuti. Se priveste cu ingrijorare”.

[poll id=”1109″]

author avatar
National
1.910 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger