AcasăPoliticaVictor Ponta, presedinte de Orastie

Victor Ponta, presedinte de Orastie

Printre tunuri, tancuri si avioane, Victor Ponta a acceptat sa reprezinte PSD-ul la viitoarele alegeri prezidentiale. Propunerea urmeaza sa fie inaintata Consiliului National, care se va reuni la data de 1 august.

La presiunea partidului, Victor Ponta si-a asumat rolul de prezidentiabil al PSD

Victor Ponta a cedat in fata presiunilor exercitate de sefii din teritoriu si a acceptat sa candideze la Presedintie. Totodata, in cadrul Comitetului Executiv National, care s-a desfasurat intr-un complex turistic construit pe ruinele fostei fabrici de munitie de la Orastie,  social-democratii au hotarat sa renunte la ideea organizarii unor alegeri preliminare in care sa intre mai multi aspiranti la prima functie in stat. Prin urmare, la Comitetul National din 1 august, Victor Ponta isi va anunta oficial candidatura si isi va prezenta proiectul de prezidentiabil. ”Eu le-am spus colegilor mei ca daca exista sprijinul lor sunt pregatit pe 1 august sa le cer sprijinul pentru a candida la functia de presedinte. Domnul Geoana a spus foarte clar un lucru pe care l-a zis tot timpul, ca daca voi candida eu ma va sprijini. Si apreciez acest sprijin”, a precizat Ponta, la final.

Oprescu a picat la votul pesedistilor

Decizia social-democratilor vine la doar o zi dupa ce Sorin Oprescu a recunoscut ca-l trage ata la Cotroceni. De teama insa sa nu repete „performanta” din 2009, primarul Capitalei a precizat ca vrea sa aiba un partid mare in spate. Nu orice partid, ci PSD-ul de care s-a despartit, dar la care se intoarce ori de cate ori are nevoie. „Chestiunea sta in felul urmator: Sunt foarte constient ca, daca as fi in aceasta situatie, am nevoie de o platforma puternica, de stanga, ca de acolo provin. (…) Sunt constient ca am nevoie de o extractie a societatii civile ca sa sustina lucrul acesta (candidatura – n.r), pentru ca altfel nu ma duc ca sa ma aflu in treaba acolo.  (…) Aceasta platforma inseamna ceea ce eu numeam, cu dragoste si cu respect, poporul PSD. Asta inseamna o platforma de stanga, intr-o alianta de stanga, fiind un om de stanga”, a afirmat Oprescu „Eu nu exclud aceasta varianta, dimpotriva, mi-ar placea”, s-a grabit Ponta sa salute anuntul lui Sorin Oprescu. Intentia primarului Capitalei nu le-a picat insa bine pesedistilor, care au refuzat categoric sa-l sustina. ”Eu le-am spus colegilor mei ca daca exista sprijinul lor sunt pregatit pe 1 august sa le cer sprijinul pentru a candida la functia de presedinte. Domnull Geoana a spus foarte clar un lucru pe care l-a zis tot timpul, ca daca voi candida eu ma va sprijini. Si apreciez acest sprijin”, a precizat Ponta, la final.

[poll id=”785″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
806 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger