AcasăPoliticaVictor Ponta: "Continuam cu USL pana in 2016"

Victor Ponta: „Continuam cu USL pana in 2016”

Premierul Victor Ponta a anuntat ca guvernarea va continua in formula USL cel putin pana in 2016.

In ultimele zile au aparut tensiuni in coalitia de guvernare, mai ales dupa ce premierul Victor Ponta a decis sa semneze un acord de colaborare cu UNPR si PC, partide cu ajutorul carora PSD a format Uniunea Social Democrata.

Lasati, teoretic, pe din’afara, liberalii au contraatacat precizand ca nu vor numi noi ministri la conducerea ministerelor pe care le detin pana in momentul in care Victor Ponta nu va decide cu ce aliati vrea sa guverneze. Practic, liberalii au fost nemultumiti ca social-democratii au ajuns sa-i puna pe picior de egalitate cu PC si UNPR, partide considerate net inferioare.

In cele din urma, Crin Antonescu, liderul PNL, l-a instiintat pe Victor Ponta ca trebuie sa decida, pana luni, „daca vrea sa faca guvern cu PNL, cu Klaus Iohannis vicepremier, sau construieste alta alianta cu Gabriel Oprea, Daniel Constantin si Dan Voiculescu”.

Pus sa aleaga, sambata, Victor Ponta a precizat ca „am ales ca pana in 2016, cel putin, sa pastram formula de succes USL. Cred ca cea mai buna formula de guvernare este USL”. In 2016 sunt programate noi alegeri parlamentare, iar atunci cartile ar urma sa fie rearanjate.

Conform Realitatea TV, Victor Ponta nu a vrut sa precizeze daca postul de presedinte al Senatului apartine PNL sau PC.

author avatar
Cristi Ionita
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger