AcasăPoliticaVictor Ponta: “PSD NU IL VA SUSTINE pe Antonescu la prezidentiale, daca...

Victor Ponta: “PSD NU IL VA SUSTINE pe Antonescu la prezidentiale, daca el nu vrea”

Tensiunile create in ultima vreme in USL au afectat relatia dintre Victor Ponta si Crin Antonescu, cei doi aducand tot mai des in discutie o posibila destramare a aliantei si, mai ales, optiunea ca la prezidentiale PSD si PNL sa candideze separat.

Premierul a declarat ca  presedintele PNL, Crin Antonescu, nu a adoptat „cea mai desteapta strategie” cand a afirmat ca nu are nevoie de sprijinul PSD pentru alegerile prezidentiale, dand de inteles ca alianta s-ar putea rupe in asemenea conditii.

„Sa te pregatesti de campanie elctorala spunand ca nu ai nevoie de sprijinul PSD nu mi se pare cea mai desteapta strategie”, a spus, luni, liderul PSD, la B1 TV, referindu-se la cele mai recente afirmatii ale liderului liberal, care in ultima vreme a facut declaratiile critice al adresa premierului si a PSD.

Ponta a confirmat chiar ca e posibil ca PSD sa retraga sprijinul lui Crin Antonescu la Presedintie. „Doar nu o sa-l sustinem cu forta. Daca ne spune ca nu doreste, ne vom intalni la PSD si ne vom decide pe cine sustinem. Noi am decis o data ca-l sustinem pe Crin Antonescu, dar daca nu vrea sa-l sustinem, cu forta nu se poate”, a spus Ponta.

De asemenea, liderul PSD a anuntat ca pana acum social democratii nu au un candidat la prezidentiale, spunand ca el nu va candida la alegerile din 2014.

„Eu imi doresc ca viitorul presedinte, Crin sau cine va fi, sa nu fie un Traian Basescu, un om care se cearta cu toata lumea. Domnul Antonescu este foarte critic, ironic in ultima vreme. Greseste”, a mai spus Ponta.

El a subliniat insa ca Antonescu este partenerul sau si ca el va face tot posibilul pentru ca USL sa duca la bun sfarsit ce si-a propus.

Foto: ziuanews.ro

author avatar
Alina Costache
580 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger