AcasăPoliticaViceprimarul clujean, in vizorul ANI. Ce au decis inspectorii!

Viceprimarul clujean, in vizorul ANI. Ce au decis inspectorii!

Intrata in atentia inspectorilor de Integritate, numarul 2 in cadrul Primariei Cluj va ajunge din nou si in vizorul procurorilor anticoruptie.

Totul dupa ce reprezentantii ANI o suspecteaza pe Anna Horvath, viceprimar al orasului Cluj, de conflict de interese in materie penala. De altfel, reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate au anuntat, marti, ca au sesizat DNA-ul, mai precis Serviciul Teritorial Cluj.

La nivel de motive peste acest pas, inspectorii anunta ca s-ar fi constatat ca „in perioada exercitarii mandatului de viceprimar 2012 – 2016, a participat la sedinta Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, in cadrul careia a fost adoptata o Hotarare prin care s-a dispus alocarea sumei de 90.000 lei catre Asociatia Claudiopolis – Asociatia pentru Dezvoltarea Comunitatii in cadrul careia HORVATH ANNA detine calitatea de presedinte, si alocarea sumei de 30.000 lei Universitatii Sapientia din partea careia persoana evaluata a beneficiat de foloase prin intermediul contractelor incheiate in calitate de cadru didactic”.

Aceiasi inspectori spun ca, dupa ce i-au comunicat viceprimarului faptul ca se face o verificare in cazul sau, Horvath  „a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare”.

Va amintim faptul ca, la finele anului trecut, mai exact in luna decembrie, procurorii DNA anuntau trimiterea in judecata a Annei Horvath, sub control judiciar, intr-un dosar in care este acuzata de trafic de influenta.

sursa foto: Facebook/ Anna Horvath

53 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger