AcasăPoliticaVasilescu explica de ce se merge pe varianta retragerii demisiilor ministrilor

Vasilescu explica de ce se merge pe varianta retragerii demisiilor ministrilor

Victorie pentru Lia Olguța Vasilescu. DNA a clasat dosarul! ”După patru ani de hărțuire sistematică...” (foto: Facebook)

La o zi de cand Cabinetul Grindeanu a fost demis, prin motiune de cenzura, ministrul Muncii a invocat faptul ca, pana la numirea unui nou Executiv, actualii ministri trebuie sa asigure interimatul, drept urmare sa isi retraga demisiile. „Nici noua nu ne convine aceasta situatie confuza”, a subliniat Lia Olguta Vasilescu, joi dimineata.

„Guvernul Romaniei a picat ieri (miercuri-n.r) prin motiune. Suntem obligati sa asiguram interimatul pana la data investirii noului guvern. (…) Toti ministrii si premierul vor ramane in functie. (…) Nu e vorba de o inselatorie: ne-am dat demisiile si acum ni le retragem. (…) De ieri suntem intr-o alta logica, intr-un alt articol al Constitutiei, 85, care prevede ca de la data cand guvernul Romaniei e demis de Parlament si pana la investirea noului Guvern, premierul si ministrii trebuie sa asigure interimatul. (…) Singura modalitate sa asiguram conducerea ministerelor este sa ne retragem demisiile pana la investirea noului guvernului. (…) Avem ministere unde este, efectiv, blocaj institutional”, a Vasilescu, la Antena 3, dand ca exemplu situatia de la Ministerul Dezvoltarii, unde au fost demisi secretarii de stat.

Cat despre functia de premier, actualul ministru al Muncii a sustinut, o data in plus, ca nu e interesata de aceasta postura. „Daca mi se propune, refuz”, a raspuns Lia Olguta Vasilescu unei intrebari in acest sens.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger