AcasăPoliticaPNL ramane cu un presedinte unic

PNL ramane cu un presedinte unic

UPDATE: Dupa ce liderii liberali au decis sa ramana presedinte unic al PNL-ului, varianta agreata si de catre Vasile Blaga, Gorghiu si-a asumat oficial aceasta noua responsabilitate.

Pe langa multumiri, Alina Gorghiu a tinut sa le transmita colegilor sai faptul ca, in opinia sa, „unitatea este principiul care trebuie sa guverneze PNL, mai ales ca avem de dus impreuna o batalie majora”, iar „PNL nu isi permite si nu va face pasi gresiti”.

„Este, insa, mult mai greu acum, pentru ca (…) povara pana astazi am impartit-o cu Vasile Blaga mi-a fost mai usor”, a transmis Alina Gorghiu, seara trecuta, dupa ce s-a aflat rezultatul optiunilor liberalilor.La nivel de lista a PNL, pentru viitoarele alegeri, Gorghiu a facut urmatoarele precizari: „Lista PNL va fi una de care sa nu ne jenam nici la Iasi, nici la Bucuresti, nici la Suceava, nici in Calarasi. Va fi o lista asa cum si-o doreste electoratul si mare parte a organizatiilor si-o doresc”.

Desi intr-o prima faza aceasta ipoteza nu era cotata ca avand cele mai mari sanse sa se concretizeze, iata ca varianta ca Alina Gorghiu sa ramana singurul sef al PNL-ului, dupa demisia lui Vasile Blaga, prinde tot mai mult contur.

In cadrul discutiilor pe care le-au avut, la amiaza, liderii aripii democrat-liberale din PNL nu au venit cu un nume de succesor al lui Vasile Blaga, ci s-a convenit ca Gorghiu sa continue sa conduca partidul in calitate de presedinte unic, din cate anunta televiziunile de stiri. Totodata, a fost agreata ipoteza ca Daniel Buda sa fie desemnat sa aiba imputernicirea de a semna listele pentru scrutinul din decembrie, avand in vedere ca aceastea trebuie sa primeasca unda verde din partea a doi co-presedinti, conform statutului.

Aceasta ar urma sa fie concluzia cu care se va merge in cealalta sedinta ce se desfasoara in cursul zilei de sambata, in interiorul PNL, la care va fi prezenta Gorghiu insasi. de altfel, la momentul la care a ajuns la sediul PNL, Alina Gorghiu a declarat ca in opinia sa „orice solutie care are in spate o vointa politica majoritara inseamna solutia potrivita”.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger