AcasăPoliticaVanghelie pregateste mazilirea lui Ponta

Vanghelie pregateste mazilirea lui Ponta

Incurajat de iesirea la rampa a lui Radu Mazare, care i-a cerut lui Victor Ponta sa demisioneze, Marian Vanghelie ii cheama pe social-democrati la lupta.

Marian Vanghelie le cere pesedistilor sa forteze demisia lui Victor Ponta

Pentru pesedisti, politica scandalului pare o conditie obligatorie prevazuta in Statut. Ce-i drept, partidul a trecut prin crize si mai profunde, doar ca atunci reglarile de conturi se faceau in spatele usilor inchise si erau mult mai destept orchestrate. In epoca Ponta-Dragnea au primat insa  lasitatea si loviturile sub centura. Stare de fapt reclamata inclusiv de Mazare care i-a ridicat in felul acesta mingea la filei si lui Marian Vanghelie. Fara sa stea prea mult pe ganduri, fostul pesedist le-a cerut colegilor sa-si ia partidul inapoi, nu oricum, ci printr-o miscare de strada: „Ponta nu poate fi schimbat nici pana in 2200 decat daca iesiti in strada si mergeti la Kiseleff. Victore, nu scapi, crede-ma te rog eu frumos!  Sa nu crezi ca ai scapat de mine, de-abia de acum incolo incepem sa facem politica impreuna”. Desi „Revolutia rosie” este o utopie, pesedistii nu vor lua niciodata cu asalt sediul central, Vanghelie crede cu tarie ca sfarsitul politic al lui Victor Ponta este aproape. „Multa lume este nemultumita in partid. Multi se intreaba cu groaza unde am fi ajuns daca Victor Ponta castiga.  Ce va face cand toti cei care gandesc, barem zece sau 15 vor iesi public (…) Ce se face Victor daca se strang 5.000 de oameni la sediu, la Kiseleff, membri de partid care sunt suparati?”, a mai completat Marian Vanghelie.

Oprisan scoate si el cartonasul galben

Pe un ton mai ponderat decat al lui Vanghelie, dar la fel de hotarat, vicepresedintele Marian Oprisan i-a transmis si el un avertisment liderului PS „Domnul Victor Ponta va ramane in fruntea PSD cu conditia sa nu se mai comporte ca Adrian Nastase. (…)  Daca  Victor Ponta si Liviu Dragnea nu vor inceta sa arunce responsabilitatea pentru pierderea alegerilor prezidentiale asupra primarilor si asupra presedintilor de consilii judetene, sunt convins ca lucrurile se vor schimba in PSD”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Vrancea.

[poll id=”923″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger