AcasăPoliticaValeriu Steriu, noul sef al UNPR

Valeriu Steriu, noul sef al UNPR

Uneperistii si-au ales, la acest sfarsit de saptamana, noul lider, dupa retragerea lui Gabriel Oprea de la conducerea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei.

Valeriu Steriu – nimeni altul decat uneperistul al carui nume a fost mentionat chiar de catre fondatorul partidului, Gabriel Oprea, in anuntul prin care si-a anuntat, la inceputul acestei luni, decizia de a renunta la sefia formatiunii, odata ce a ajuns sa fie urmarit penal de DNA – a fost votat pentru a ajunge sa ocupe fotoliul de sef al UNPR.

Parlamentarul in varsta de 50 de ani, aflat la al doilea mandat de deputat, i-a devansat clar pe cei doi contracandidati la prima functie in partid, senatorii Ion Iovescu si Iulian Cristache, primind cele mai multe voturi in cadrul scrutinului din cadrul Conferintei Nationale a UNPR. „Partidul traieste cele mai delicate momente din istoria sa”, a admis politicianul care a fost ales, cu 339 de optiuni exprimate in favoarea sa, din cele 370 de voturi cate au fost in total.

E important de mentionat ca alegerile interne din cadrul Uniunii pentru Progresul Romaniei au avut loc la doar o zi de cand edilul sectorului 2, Neculai Ontanu, presedintele organizatiei de Bucuresti a formatiunii, cel care asigurase interimatul la conducerea partidului, odata cu demisia lui Oprea din aceasta postura, a ajuns in arest preventiv, dupa ce instanta, mai precis Curtea de Apel Bucuresti, a acceptat propunerea procurorilor DNA in aceasta privinta.

sursa foto: bzi.ro

author avatar
Cristina Stefan
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger