AcasăPoliticaUSL (n: 2011- d: 2014) Odihneasca-se in pace si pe stanga, si...

USL (n: 2011- d: 2014) Odihneasca-se in pace si pe stanga, si pe dreapta!

Cum rost de impacare nu mai era, liberalii si pesedistii, in loc sa opteze pentru o despartire cat de cat eleganta, au ales un divort urat, cu atacuri, acuzatii si reprosuri.

Ca sa-si pledeze cauza, ambele parti au incercat sa arunce vina de la una la alta. ”Pentru interese meschine, liberalii au abandonat proiectul USL ”, au strigat pesedistii. ”Noi nu am plecat, PSD ne-a dat afara”, au ripostat liberalii. In ansamblu, nici unii si nici altii nu au avut sange in instalatie sa-si asume esecul proiectului USL si au dat-o in continuare in dramolete.

Apel de ochii lumii

Dupa trei ani de parteneriat Crin Antonescu i-a spus „adio” lui Victor Ponta si a decis sa faca alianta cu orice partid din zona de dreapta inclusiv Partidul Miscarea Populara

Prima intrare in scena a fost cea a lui Victor Ponta, premierul transmitand un mesaj emotionant partenerilor de la PNL. ”Fac un apel catre colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul politic numit USL, de a continua guvernarea impreuna. (…)  Apelul meu contine si disponibilitatea totala de a discuta in continuare cu liderii Partidului National Liberal, ceea ce poate fi identificat ca solutie pentru a continua proiectul USL. (…) O decizie de desfiintare a Uniunii Social Liberale ar fi o decizie gresita dupa acesti ani in care am luptat impreuna in Opozitie, cu cei mai multi dintre liderii PNL alaturi, am guvernat bine si vreau sa spun ca exista o contributie fundamentala a tuturor ministrilor liberali, a parlamentarilor liberali, a alesilor nostri locali pentru ca anul 2013 sa fie unul din anii cei mai buni pentru Romania din punct de vedere economic si social”, a afirmat premierul Ponta.

Penelistii au spus ”pas”

”Interventie de un efect teatral”. Asa a caracterizat Crin Antonescu iesirea liderului PSD, explicand ca vremea vorbelor a trecut si ca asteapta fapte. ”Am apreciat foarte mult prestatia mediatica. E un pas inainte din colectia in care oamenii politici incearca sa planga. L-am sunat pe domnul prim-ministru. L-am intrebat daca avem niste date noi, daca sunt dispusi sa mergem pe formula pe care am propus-o. Mi-a zis ca nu. Aceasta situatie nu mai poate fi prelungita si ii vom pune punct in aceasta seara”, a declarat liderul PNL, oficializand in felul acesta scindarea USL.

S-au spart in figuri si in Parlament

In avanpremiera divortului,  senatorii PNL si PSD s-au duelat in voturi, fiecare tabara votand doar ca sa-i faca in ciuda celeilalte. Rezultatul: liberalii au votat pentru respingerea unui proiect unde erau co-initiatori. Proiectul in cauza modifica legea finantarii partidelor politice (in sensul permiterii efectuarii de imprumuturi de catre formatiunile politice – n.r.) si il avea ca initiator si pe liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti. Porniti sa le bage bete-n roate pesedistilor, liberalii au votat pentru respingere. Victime colaterale ale divortului PNL – PSD au mai fost, tot ieri, proiectul de modificare a legii administratiei publice locale (prin care se reglementa participarea sefilor de CJ in asociatii de dezvoltare intracomunitare) si legea privind procedurile de insolventa.

SIMONA BADULESCU/ ANA-MARIA LUDATSER

author avatar
National
824 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger