AcasăPoliticaUSD se aduna la stanga lui Oprescu. PNL e tras pe dreapta

USD se aduna la stanga lui Oprescu. PNL e tras pe dreapta

PSD, UNPR si PC au pus de o noua alianta, binecuvantata si de independentul Sorin Oprescu. Uniunea Social Democrata este numele noii creatii politice.

Victor Ponta, Gabriel Oprea si Daniel Constantin au parafat marea stanga

Semnarea protocolului a avut loc ieri, sub privirile edililor Sorin Oprescu, Cristian Popescu Piedone (PC) si Neculai Ontanu (UNPR). Iar cum Oprescu a conchis “Hai sa nu o lungim ca fiecare cu primarul lui”, rezulta ca el personal si-a pus independenta sub flamura PSD-ului. Din cauza ca PC este legat, in acte, de PNL, (in Alianta de Centru-Dreapta), marea unire a stangii dambovitene si-a asumat doar un caracter electoral, direct legat de alegerile europarlamentare. Lucrurile nu stau insa deloc asa, fapt confirmat de Victor Ponta.

Independenta lui Sorin Oprescu miroase din ce in ce mai tare trandafiri. Trei la numar, ca in sigla PSD

Care, in euforia momentului, nu numai ca si-a asumat toate meritele, dar a si recunoscut ca USD a fost conceputa ca un fel de clona a victorioasei USL (alianta intrata deja in moarte clinica), scopul urmarit fiind ca stanga sa preia toata puterea in tara: “Sunt mandru, ca presedinte al PSD, ca am reusit sa aducem inapoi toti oamenii de valoare (Sorin Oprescu, Cristian Popescu Piedone, Daniel Constantin si Neculai Ontanu – n.r.). Precizez ca avem o alianta electorala formata din trei din cele patru partide din USL, are doua din cele trei litere ale USL, dar isi propune sa aiba suta la suta din mesajele si promisiunile cu care ne-am prezentat in alegeri. Imi doresc foarte mult ca impreuna sa putem sa guvernam Romania”. Ca o dovada in plus ca asa este, liderii noii aliante au recunoscut, desi cu jumatate de gura, ca au facut rost si de un prezidentiabil al lor, mai tare decat Crin Antonescu: Sorin Oprescu. “Are cele mai mari sanse (la Cotroceni – n.r.)”, a decretat “ala micu” de la PC, mai putin rodat in driblingurile politice. Asta in timp ce mai versatii Ponta si Oprea au fentat cu gratie un raspuns ferm pe tema. Ce rezulta clar din toata afacerea, indiferent de eschive, este ca PSD vrea sa scoata PNL-ul in ofsaid, chiar daca liberalii se vor mai regasi sau nu in Guvern la finalul actualei “etape”.

[poll id=”692″]

author avatar
Simona Badulescu
927 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger