AcasăPoliticaUNPR sare in apararea lui Gabriel Oprea: Vor sa profite de drama...

UNPR sare in apararea lui Gabriel Oprea: Vor sa profite de drama unei familii

Klaus Iohannis, multumit de felul cum au decurs discutiile cu liderii politici

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei reactioneaza considerand ca adversarii politici „incearca sa utilizeze in scop politic o drama pe care o regretam cu totii”. Intr-un comunicat transmis presei, UNPR sustine ca, pana mai ieri, Catalin Predoiu si Alina Gorghiu foloseau cuvinte de lauda la adresa lui Gabriel Oprea, insa acum si-au dat arama pe fata:

 

„UNPR dezaproba atitudinea celor care incearca sa utilizeze in scop politic o drama pe care o regretam cu toții. Lideri care mimau pana mai ieri buna-credinta si buna-cuviinta iși arata astazi adevarata fața. Catalin Predoiu si Alina Gorghiu au avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Gabriel Oprea atunci cand, datorita acestuia, au fost votate in Parlament propunerile presedintelui Klaus Iohannis pentru SRI si SIE. Aceiasi lideri i-au multumit lui Gabriel Oprea atunci cand, tot datorita UNPR, a fost votată Strategia Nationala de Aparare. Catalin Predoiu, Alina Gorghiu, dar si mulți altii, au avut numai cuvinte frumoase atunci cand lui Gabriel Oprea i se propunea sa-si incalce cuvantul si sa-si abandoneze partenerii din PSD. PNL a propus o tradare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicatie pentru atacurile politice furibunde pe care astazi le lanseaza reprezentantii PNL. Mai grav pentru Catalin Predoiu este ca se preteaza la un astfel de joc stiind foarte bine cateva adevaruri pe care o parte a presei le ignoră:
Ei stiu foarte bine ca acel accident dramatic s-a produs in timpul serviciului, ca acea coloana a fost constituita in conditiile legii si ca toate prevederile normative au fost respectate.
Ei stiu foarte bine ca, atata vreme cat exista o ancheta penala a Parchetului, in desfasurare, nu se pot da detalii, nu se pot face declaratii.
Ei stiu foarte bine ca orice detalii sau declaratii date publicului pe acest subiect, chiar si de catre ministrul Gabriel Oprea, pot fi considerate ca antepronuntare si de natura a afecta bunul curs al anchetei.
Ei stiu foarte bine ca ministrul Gabriel Oprea a transmis personal condoleante familiei si a fost la priveghiul politistului Bogdan Gigina.
Si nu in ultimul rand, ei stiu foarte bine ca, la finalul anchetei, totul va fi clar si ca speculatiile pe care isi cladesc astazi atacul furibund se vor dovedi a fi simple minciuni.
Cei care folosesc politic aceasta drama nu au nicio scuză. La fel cum nu au nicio scuza cei care, sub paravanul unor cauze nobile, fac tot posibilul ss destabilizeze guvernarea. Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru ca nu a fost un ministru bun?
Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru ca nu a sprijinit activitatatea politiștilor si a celor din Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala? Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru ca nu a fost un partener corect al premierului Victor Ponta sau al presedintelui Klaus Iohannis? Nu. Se cere demisia lui Gabriel Oprea doar pentru ca unii isi imagineaza ca asa ar putea sa darame Guvernul, un Guvern bun, cu rezultate economice bune, pe care oamenii il apreciaza. PNL a cerut demisia lui Victor Ponta, dar nu i-a convins pe romani. PNL a organizat mitinguri, dar nu au venit nici macar proprii membri de partid. Astazi, PNL vrea sa profite de drama unei familii pentru un meschin caștig politic. Catalin Predoiu, la rsndul lui, vrea să iasa din umbra, dar risca sa ajunga in noroi. Acesta este noul PNL, acestia sunt cei care se viseaza marii oameni de stat. UNPR salută atitudinea presedintelui Klaus Iohannis, a premierului Victor Ponta si a celorlalti lideri, care au inteles ca intr-un stat de drept este normal ca toate partile sa astepte rezultatele anchetei inainte de a se pronunta. In ciuda incercărilor unora de a schimba optiunile UNPR, ramanem in continuare parteneri onesti in relatia cu premierul Victor Ponta si PSD, condus de Liviu Dragnea, si de asemenea, il sustinem in continuare pe presedintele Klaus Iohannis pe toate proiectele ce țin de siguranta natională. UNPR regreta profund acest tragic accident si este alaturi de familia lui Bogdan Gigina, de colegii si prietenii sai si de toti politistii din Romania. In egala masură, UNPR isi exprima convingerea ca ancheta Parchetului va face lumina pe acest subiect in cel mai scurt timp. Cei care astazi sunt indusi in eroare de asa-zisi lideri din PNL merita sa afle adevarul de la procuror si merita sa nu fie folositi ca masa de manevra pentru interse politice ale unui partid, sau, la fel de grav, ale unor persoane”, se arata in comunicatul UNPR.

PS: Intre timp, si presedintele Klaus Iohannis a avut o iesire oficiala, cerand premierului Victor Ponta si ministrului Gabriel Oprea sa vorbeasca despre incidentul din 20 octombrie.

author avatar
eNational
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger