AcasăPoliticaUngureanu si Ialomitianu cer demisia sefului INS dupa ce a transmis date...

Ungureanu si Ialomitianu cer demisia sefului INS dupa ce a transmis date eronate privind cresterea economica

Razvan Ungureanu le cere colegilor din PNL si PDL sa nu cedeze in fata atacurilor pesediste

Atat Ungureanu, cat si Ialomiteanu, sunt de parere ca seful INS ar trebui sa-si prezinte demisia dupa gafa facuta privind situatia economica a tarii, cand INS a furnizat date cum ca Romania are parte de crestere economica.

Cateva ore mai tarziu, insa, Eurostat a contrazis datele INS, avertizand ca Romania este in recesiune. Drept scuza, seful INS a justificat eroare prin faptul ca s-a folosit un model de comunicat de presa din 2009.

Gafa de la Institutul National de Statistica n-a ramas netaxata de clasa politica. Astfel, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu si fostul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu, au cerut de urgenta demisia presedintelui INS, Tudorel Andrei.

„Ar trebui presedintele INS sa-si dea demisia, nu sa spuna ca a folosit formularul din 2009, pentru ca nu a furnizat date corecte romanilor si a trebuit Eurostatul sa furnizeze datele. Si a fost reactia multor analisti, care au spus domnule vedeti ca mintiti si a gasit o scuza care e de gaga”, a declarat Ialomitianu, citat de b1.ro.

De aceeasi parere este si Mihai Razvan Ungureanu, acesta cerand inclusiv demisia ministrului Bugetului. „Cer in mod imperios demisia lui Tudorel Andrei, directorului INS, numit in functie de Victor Ponta. INS a fost politizata si a devenit piesa a aparatului de propaganda a lui Victor Ponta. Tudorel Andrei si Liviu Voinea au incercat sa ascunda cifrele reale ale dezastrului economic in care a ajuns Romania. Sunt convins ca au facut acest lucru pentru a-l ajuta in campania electorala pe Victor Ponta”, a transmis MRU, intr-un comunicat de presa.

Premierul Victor Ponta, in schimb, sustine ca nu cunoaste problema legata de datele furnizate de Institutul National de Statistica, pentru ca institutia este coordonata de Eurostat.

author avatar
Alina Costache
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger