AcasăPoliticaUdrea si Tariceanu, favoritii dreptei la prezidentiale

Udrea si Tariceanu, favoritii dreptei la prezidentiale

Chiar daca nu si-au anuntat intentia de a intra in cursa pentru Cotroceni, democrat-liberala Elena Udrea si liberalul Calin Popescu Tariceanu au reusit sa le ia fata ”prezidentiabililor” Crin Antonescu, Catalin Predoiu si Mihai Razvan Ungureanu.

Elena Udrea ar putea fi candidatul dreptei unite la viitoarele alegeri

Dupa ce a demonstrat in repetate randuri ca are capacitatea de a se lupta de la egal la egal cu orice adversar politic, Elena Udrea a inceput sa fie perceputa de electorat ca un candidat  viabil pentru prima functie in stat. O  arata un recent sondaj de opinie, in care democrat-liberala si-a adjudecat locul fruntas. Astfel, 28,48% dintre respondenti sustin ca fostul ministru al Turismului este principalul candidat al dreptei la prezidentiale, in timp ce  26% dintre ei l-au nominalizat pe Razvan Ungureanu. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Catalin Predoiu (17%) si Emil Boc (8,95%).

Calin Popescu Tariceanu, considerat o varianta mai buna pentru PNL

 

Mai bun decat Antonescu

In  timp ce Udrea  este o rasfatata a publicului, liberalul Calin Popescu Tariceanu se bucura de un real succes mai ales in randul adversari politici. Primul care pare dispus sa parieze pe sansa fostului premier este consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu. Acesta a reluat teza potrivit careia presedintele PNL nu va candida in 2014, aratand ca liberalii ar trebui sa mearga pe mana lui Tariceanu. ”Nu cred ca Antonescu va fi nici macar candidatul, nu al USL, nici al PNL, pentru ca e foarte clar ca PSD si PNL vor merge cu doi candidati, dar eu nu cred ca va fi nici candidatul PNL-ului domnul Antonescu. Dintr-un motiv relativ simplu: mergand pe cont propriu PNL-ul, calculele lor vor fi oarecum asemanatoare cu cele ale dreptei unite, adica bagam candidatul in turul doi, speram sa luam restul de electorat care nu a votat cu noi si castigam. Or, restul de electorat, in mare parte, va fi electoratul lui Traian Basescu. Orice om rational din PNL isi da seama ca Antonescu nu poate sa atraga electoratul lui Traian Basescu”, a afirmat Lazaroiu. Galant, consilierul prezidential le-a oferit liberalilor si solutia castigatoare: Calin Popescu Tariceanu.  ”Este mai capabil decat Antonescu sa atraga acest electorat”, a  mai spus Sebastian Lazaroiu. Culmea, parerea acestuia este impartasita intr-o mare masura si de presedintele PDL, Vasile Blaga”Domul Tariceanu este un om de dreapta, un om extrem de serios, si cu care noi, PDL, am lucrat foarte bine”, a conchis Blaga.

[poll id=”622″]

author avatar
Adelina Ionicel
2.260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger