AcasăPoliticaUdrea, dupa ce a aflat ce contine noul dosar in care e...

Udrea, dupa ce a aflat ce contine noul dosar in care e cercetata de DNA: „Dorin Cocos nu a facut denunt impotriva mea”

La capatul a peste sase ore de lectura, la Parlament, rastimp in care a avut ocazia sa rafoiasca paginile celor sapte volume din noul dosar- al treilea -in care a ajuns sa fie cercetata de procurorii anticoruptie, Elena Udrea a parasit sediul Legislativului, anuntand ca maine dimineata revine.

Udrea a lasat se intrevada ca e cat se poate de hotarata sa mai studieze si vineri dimienata, de la 9, continutul dosarului, in conditiile in care, incepand cu ora 11.30 este convocata sedinta Comisiei Juridice a Camerei, care va dezbate solicitarile DNA in cazul Elenei Udrea – de incuviintare a urmaririi penale, a retinerii si arestarii preventive a fostului ministru al Turismului. „O sa am foarte multe lucruri de spus Comisiei, credeti-ma”, a mentionat, joi, fosta sefa a PMP.

Pana atunci, la finele acestei prime etape de studiu, Udrea a precizat atat ca acuzatiile care i se aduc nu sunt adevarate, dar si ca in acest dosar „are lucruri de spus”, pe care le-ar fi comunicat, de altfel, si procurorilor, in cazul in care acestia ar fi chemat-o la audieri. Udrea a tinut, totodata, sa faca o precizare, in contextul unor speculatii aparute recent, in privinta fostului sau sot: „Dorin Cocos nu a facut denunt impotiva mea (…) singurul denunt facut este al doamnei Ana Maria Topoliceanu”.

„Tot n-am inteles cand anume s-ar fi facut pretinderea sumei”

Iar daca la sosirea la Palatul Parlamentului spunea ca vrea sa studieze dosarul, pentru ca din comunicatul DNA cu referire la cea de-a treia cauza care o vizeaza nu a inteles foarte clar unele lucruri, Udrea a dat de inteles ca nici dupa ce a parcurs volumele resective nu a fost compet lamurita in privinta unor aspecte, spuand ca „abundenta de fapte si documente te face sa pierzi sirul. Totodata, in privinta afaceristului Buzaianu, Udrea a adaugat: „tot n-am inteles cand anume s-ar fi facut pretinderea sumei si nici cand s-ar fi remis”.

„Din comunicatul DNA n-am inteles foarte bine despre ce e vorba, despre ce ani, despre ce sume”, explica, dimineata, fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, pe care DNA o acuza de mai multe fapte de coruptie, printre care trafic de influenta, spalare de bani, dar si luare de mita. In legatura cu aceasta ultima acuzatie, procurorii sustin ca, „in vara anului 2010, in calitate de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si membru la Guvernului si de persoana cu functie de conducere in cadrul unui partid politic, avand influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare – cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA”.

author avatar
Cristina Stefan
381 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger