AcasăPoliticaUDREA crede ca noul Cod rutier ii jupoaie pe soferi. "Vine sa...

UDREA crede ca noul Cod rutier ii jupoaie pe soferi. „Vine sa compenseze un deficit de venituri bugetare”

Deputatul PDL de Roman se declara impotriva noului Cod rutier, considerand ca amenzile sunt prea mari si ca, practic, ii jupoaie pe soferi. Totul are, in opinia Elenei Udrea, si o explicatie: „Victor Ponta si inteligentii sai subalterni au reusit contraperformanta epocala sa incaseze la Bugetul de stat cu 1 miliard de euro mai putin decat trebuia pe primele 8 luni ale anului. Noul Cod rutier vine sa compenseze acest deficit de venituri bugetare”.

Considerand ca initiativa legislativa nu face altceva decat sa arate o lipsa de respect la adresa romanilor, fostul ministru al Turismului critica demersul privind marirea amenzilor. „Noul Cod rutier, zamislit in mintile inguste ale unor oameni care nu au nicio legatura cu realitatile vietii de zi cu zi a romanilor, arata o lipsa profunda de respect pentru cetatenii acestei tari. Sa pui amenzi mai mari decat in orice alta tara europeana intr-o Romanie in care somajul creste, preturile, taxele si impozitele se maresc si ele, dovedeste incompetenta, prostie si rea-vointa. In niciun alt stat care se pretinde democratic, cetatenii nu sunt priviti ca in Romania, drept posibili infractori si contravenienti”, a precizat Elena Udrea, pe blogul sau.

Udrea considera ca sporirea amenzilor ar avea si o alta motivare. „Victor Ponta si inteligentii sai subalterni au reusit contraperformanta epocala sa incaseze la Bugetul de stat cu 1 miliard de euro mai putin decat trebuia pe primele 8 luni ale anului. Noul Cod rutier vine sa compenseze acest deficit de venituri bugetare. Practic, USL vrea sa ia de la soferi banii care se scurg in economia neagra si pe care ANAF-ul nu reuseste sa-i verifice. Este semnul cel mai profund al neputintei si al urii fata de proprii cetateni”, sustine democrat liberala. Udrea adauga ca „premierul ar trebui sa se preocupe mai mult cum sa construiasca drumuri, sosele si autostrazi, cum sa imbunatateasca infrastructura de transport din orase si cum sa-i ajute pe romani sa-si innoiasca parcul auto. Asta trebuie sa fie preocuparea unui Guvern responsabili, nu jupuirea unor oameni care si asa fac sacrificii foarte mari pentru a avea o masina si a se folosi de ea”.

Totodata, democrat-liberala sustine ca noul Cod rutier incurajeaza coruptia, pentru ca unii soferi ar fi tentati sa dea spaga, pentru a nu ramane fara permis si a evita plata amenzilor.

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger