AcasăPoliticaUdrea a trecut pe la politie inainte de a merge in Parlament

Udrea a trecut pe la politie inainte de a merge in Parlament

Elena Udrea

Inceput de zi cat se poate de plin pentru Elena Udrea. Deputatul a trecut pe la sectia de politie, ca parte a masurilor pe care le are de respectat cat timp e sub control judiciar, inainte de a reveni in Parlament.

Elena Udrea

Fiind vineri, zi in care, conform programului stabilit cu oamenii legii, ca parte a controlului judiciar dispus de instanta in cazul sau, in dosarul „gala Bute”, in cere DNA-ul o acuza de coruptie, Udrea a respectat obligatiile pe care le are in acest sens si s-a oprit, inainte de a ajunge sa-si studieze din nou dosarul, in Parlament, la Sectia 2 de politie, pentru a da cu subsemnatul.

Odata indeplinite formalitatile legale, fostul ministru s-a grabit sa ajunga la masina care a dus-o la sediul Legislativului, timpul pe care il mai are la dispozitie, pana sa ajunga in fata deputatilor juristi, pentru a afla care sunt acuzatiile pe care i le aduc, mai nou, procurorii anticoruptie, in cel de-al treilea dosar deschis pe numele ei, fiind foarte scurt. „Sunt pregatita sa ma duc sa vorbesc cu colegii din Comisia Juridica”, a precizat Udrea, la plecarea de la sectia de politie, cu directia Palatul Parlamentului.

Va reamintim ca membrii Comisiei Juridice urmeaza sa se reuneasca in cursul aceste zile, de la ora 11. Vor fi trei buletine de vot- cate unul pentru fiecare solicitare a procurorilor DNA, respectiv de incuviintare a urmaririi penale, retinere si arestare preventiva. In ciuda acestui fapt, dupa cum a explicat, zilele trecute, vicepresedintele acestei comisii, social-democratul Ciprian Nica, deputatii juristi vor intocmi doar doua rapoarte -unul in cazul cererii de urmarire penala si celalat pentru solicitarea de retinere si arestare preventiva, aceste raporate urmand sa fie remise Biroului Permanent, inaintea votului din plen, programat pentru saptamana viitoare. E important de amintit si faptul ca avizele Comisiei Juridice sunt consultative, plenul avand puterea decizionala suprema.

Pana sa inceapa sedinta, insa, Udrea are dreptul, asemeni avocatilor sai, sa vina la Parlament si sa studieze continutul celor sapte volume ale dosarului. De aceasta data, fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii este acuzata, printre altele, de luare de mita, trafic de influenta, dar si spalare de bani si fals in declaratii de avere

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger