AcasăPoliticaUDMR nu renunta la autonomie: Facem un proiect de lege!

UDMR nu renunta la autonomie: Facem un proiect de lege!

Politicienii maghiari vor sa puna mana pe Tinutul Secuiesc

Liderii maghiari vor autonomie cu orice pret, iar ultima gaselnita o reprezinta un act normativ pe care intentioneaza sa-l depuna in scurt timp la Parlament.

Politicienii maghiari vor sa puna mana pe Tinutul Secuiesc

Autonomie teritoriala prevazuta prin lege. Asta isi doresc politicienii maghiari. Anuntul a fost facut de vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely. ”In momentul de fata, noi lucram la un proiect de lege al autonomiei teritoriale, care va fi finalizat in doua luni de zile, vom discuta si cu ceilalti, cei care evident sunt langa noi, dar conteaza ca punctul nostru de vedere sa fie clarificat si atunci vom detalia toate elementele. Sunt in Tirolul de Sud, in alte zone, in Finlanda, exemple pozitive si pot fi preluate, dar depinde de vointa politica a majoritatii, e clar”, a precizat Borbely. Demersul  liderilor maghiari este incurajat si de oficialii de la Budapesta.

”Guvernul ungar sustine secuii si toti membrii comunitatii maghiare din strainatate, iar «marele mars al secuilor» din weekend a subliniat faptul important al existentei Tinutului Secuiesc si secuilor”, a transmis Zsolt Nemeth, secretar de stat din cadrul Ministerului ungar de Externe.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger