AcasăPoliticaTuristi romani umiliti in Portugalia sub ochii consulului nostru

Turisti romani umiliti in Portugalia sub ochii consulului nostru

Un grup de 35 de turisti stau blocati de sambata noaptea in Portugalia, dupa ce compania aeriana TAP Portugal a anulat, fara vreo explicatie, doua zboruri care ar fi trebuit sa-i aduca pe romanii nostri la Bucuresti.

Alina Oana Dociu 

Prima anulare a avut loc sambata noaptea, iar romanii nostri – aflati la finalul unei vacante petrecute in Madeira – s-au trezit cazati pentru o noapte la un hotel din Lisabona. Desi nimeni nu a dat vreo explicatie turistilor sau macar agentiei de turism implicate in organizarea acestei vacante, scenariul s-a repetat si duminica noaptea, cand turistii (printre care se numara si copii mici) au aflat ca TAP Portugal a amanat si al doilea zbor spre Bucuresti (la care fusesera relocati romanii), astfel incat in loc sa ajunga la casele lor s-au trezit din nou la hotel. Iritati de mutenia TAP Portugal si de modul in care le sunt tratati clientii, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism romanesti a anuntat ca va cere despagubiri de la societatea aeriana portugheza. ”Doua curse TAP Portugal Lisabona – Bucuresti si retururile lor au fost anulate pana acum si compania nu a explicat motivele. Consideram ca este o crasa lipsa de respect fata de agentiile de turism cu care colaboreaza si mai ales fata de turistii a caror intoarcere din vacanta se intarzie. Nu avem nicio informare oficiala despre ce se intampla, suntem in situatia sa nu stim ce sa le spunem turistilor nostri care suna cerand explicatii si ajutor“, a reclamat, ieri, presedintele ANAT Alin Burcea.

Premierul a decis: consulul de la Lisabona plătește cu funcția pentru batjocura la care au fost supuși cei 35 de români

Blocarea turistilor romani la Lisabona si modul umilitor in care au fost tratati de compania portugheza l-a scos din sarite si pe premierul Mihai Tudose. Considerand ca actuala tefa a Consulatului nostru la Lisabona, Alina Oana Dociu, nu a facut ce trebuie pentru a-i ajuta pe turistii romani ajunsi la ananghie, premierul a decis rechemarea doamnei din post. Gest care ar trebui sa le aminteasca tuturor celor care reprezinta Romania in consulate si ambasade ca principala lor sarcina nu este aceea de a se vantura pe la receptii, ci sarirea imediata in ajutorul compatriotilor care intra, cu sau fara voia lor, in belele.

author avatar
Simona Badulescu
993 afisari

3 COMENTARII

  1. Si nu intelegem cum putea consulatul sa -i aduca in tara ??? La tv s-a spus ca a fost greva, pasagerii au fost cazati la hotel, au avut hrana si au fost adusi in tara. S-a gasit tapul ispasitor un consul. Nu se spune nimic ca de vina a fost firma de turism, de transport etc. Numai la noi se poate vedea asa ceva.

  2. ,, … reprezentantii A anuntat cã VA cere… ”, ,, … BLOCAREA turistilor romani la Lisabona SI MODUL umilitor in care au fost tratati de compania portugheza l-A scos din sarite… ”. Blocarea SI modul l-a scos. Bravo, fato! Mai ai frati acasã? Cît despre consulatele de peste hotare (implicit sau mai ales cel din Castellon, Spania), aici ai nimerit-o, nesimtirea bugetivorilor de aici fiind nemãrginitã.

  3. Portughezii au fost ani buni ce sunt romanii acum-cei care fac ultimele munci in tari cu economii mai dezvoltate.Nici acum situatia pentru ei nu s-a schimbat radical.Si uite ca tocmai ei se comporta exact ca un soldat de ciclul 2 cu un pifan.Consulul trebuia sa se implice,independent de actiunea societatii de turism in cauza,pentru a aplana o situatie in care concetateni ai sai au fost nedreptatiti.Sigur ca trebuia sa ceara explicatii la nivelul sau,trebuia sa arate ca existam pe harta si nu ne mai lasam umiliti.Foarte bine s-a procedat prin revocare-independent daca este psd sau pnl,etc.Dar vreau sa scot in evidenta si comportamentul absolut jenant al celor de la Sporting Lisabona-care dupa gafa cu Budapesta au tinut sa-si descarce pe retele de socializare frustrarile si mai ales arogantele-bun cuvant gasit de cei din lumea fotbalului prin care se caracterizeaza neamul prost dar prost de tot.Am fost eliminati de echipe mari dar conducatorii lor au fost foarte corecti,nu mai vorbesc de antrenorii italieni care exceleaza in domeniul gentiletii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger