Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Trei noi dosare pe numele lui Nicusor Constantinescu. A aflat de toate dintr-un foc!

Trei noi dosare pe numele lui Nicusor Constantinescu. A aflat de toate dintr-un foc!

Autor:

S-au aflat motivele pentru care fostul numar 1 in cadrul Consiliului Judetean Constanta a fost adus miercuri dimineata de la penitenciar la sediul serviciului teritorial al Directiei Nationale Anticoruptie.

 

const Trei noi dosare pe numele lui Nicusor Constantinescu. A aflat de toate dintr un foc!In urma cu scurta vreme, reprezentantii DNA au dat publicitatii un comunicat din care reiese faptul ca Nicusor Constantinescu are calitatea de suspect in trei dosare distincte si ca este urmarit penal de catre procurorii constanteni pentru abuz in serviciu. Sunt investigate patru astfel de presupuse fapte, doua fiind in forma continuata, din cate sustin anchetatorii, care mentioneaza ca banuielile au legatura cu perioada in care politicianul se afla la conducerea CJ Constanta.

Doua dintre dosare vizeaza situatii ce tin de lucrari atribuite Regiei Judetene de Drumuri, iar celalalt cu un contract incheiat cu o firma de publicitate “agreata”, din cate sustin procurorii.

 

In cele ce urmeaza redam, integral, precizarile procurorilor in cazul de fata:

“In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

1. In perioada 2011 – 2013, suspectul Constantinescu Nicusor-Daniel, in calitatile de presedinte al Consiliului Judetean Constanta si ordonator principal de credite, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu in sensul ca a achitat in mod nelegal, catre Regia Autonoma Judeteana Drumuri si Poduri (R.A.J.D.P.) Constanta, suma totala de 40.780.316 lei.

Aceasta suma de bani, ce reprezenta contravaloarea unor lucrari de modernizare si reabilitare a unor drumuri judetene si de consolidare a sistemului rutier, a fost achitata de suspect, in urmatoarele imprejurari:

– fara a exista vreo procedura de atribuire dintre cele prevazute de lege – in absenta documentelor justificative legal intocmite, din care sa rezulte efectuarea in realitate lucrarilor,

– fara ca lucrarile sa fie receptionate de catre Consiliul Judetean Constanta (intrucat acestea nu indeplineau cerintele de calitate – intr-unul dintre cazuri drumul era deteriorat in proportie de 100%.

2. In cursul anului 2013, suspectul Constantinescu Nicusor-Daniel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a incalcat prevederile legale in legatura cu adoptarea si punerea in aplicare a H.C.J. nr.313/2013 (privind alocarea unei sume de bani R.A.J.D.P. Constanta in vederea ducerii la indeplinire a Programului cu obiectivele si lucrarile de drumuri si poduri pentru anul 2013 finantate din bugetul Consiliului Judetean Constanta).

In concret, prin hotararea respectiva, suspectul a acordat R.A.J.D.P. Constanta, cu titlu de subventii, importante sume de bani, desi potrivit prevederilor legale, regiile autonome puteau primi subventii doar in cazul in care inregistrau pierderi si doar pentru acoperirea deficitelor respective.

Acest lucru nu era valabil si pentru R.A.J.D.P. Constanta care, in exercitiul financiar anterior, inregistrase profit.

3. In perioada decembrie 2009 – noiembrie 2010, suspectul Constantinescu Nicusor-Daniel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, si-a indeplinit cu incalcarea legii, atributiile de serviciu privind gestionarea bugetului si exercitarea functiei de ordonator principal de credite, in sensul ca a platit, in mod nelegal, catre o firma de publicitate „agreata” suma de 401.700 lei.

Acesti bani au fost achitati societatii respective in conditiile in care serviciile de publicitate au fost achizitionate cu incalcarea normelor in materia achizitiilor publice si finantelor publice.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!