AcasăPoliticaTraian Basescu, vizita privata in Republica Moldova. Va primi o distinctie importanta

Traian Basescu, vizita privata in Republica Moldova. Va primi o distinctie importanta

Fostul sef al statului se va afla, timp de doua zile, de joi incepand, in Republica Moldova. Traian Basescu intreprinde o vizita privata, la invitatia liderului de la Chisinau.

Inainte de a pleca spre Moldova, Basesuc a oferit, tot prin intermediul contului sau de Facebook, asemeni zilelor trecute, cand a avut ceva de comunicat public, cateva detalii cu privire la prezenta sa dincolo de Prut.

Asa au aflat sustinatorii sai ca Traian Basescu a fost invitat de catre Nicolae Timofti sa petreaca doua zile- 2 si 3 aprilie- ca oaspete al Republicii Moldova. Pe durata cat se va afla in aceasta vizita, pe langa discutiile pe care le va avea cu presedintele moldovean, pe teme ce tin, printre altele, atat de securitatea din regiune, cat si a celor doua state, la Chisinau, Traian Basescu are in plan sa viziteze fosta cetate a Moldovei, cetatea Soroca, precum si biserica de lemn maramureşeana „Sfintii Martiri Brincoveni”.

Traian Basescu incheie mesajul prin care ofera cateva repere ale vizitei sale la Chisinau cu doua mentiuni importante: „Cu prilejul vizitei imi va fi conferit Ordinul „Stefan cel Mare”. Fac precizarea ca pozitiile pe care le voi exprima in aceasta vizita privata NU ANGAJEAZA ROMANIA” .

Va mai spunem doar – cu referire la ordinul pe care urmeaza sa il primeasca fostul sef al statului roman – ca este vorba despre cea mai importanta decoratie militare din Republica Moldova.

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger