AcasăPoliticaTraian Basescu, in fata procurorilor, dupa inregistrarile fostului deputat Ghita

Traian Basescu, in fata procurorilor, dupa inregistrarile fostului deputat Ghita

Fostul presedinte a ajuns marti dupa pranz la Parchetul General, pentru a sta de vorba cu procurorii care ancheteaza situatia inregistrarilor facute publice de fostul deputat Ghita, care e de negasit inca de pe 21 decembrie.

UPDATE 16.35 Liderul PMP a parasit sediul Parchetului dupa aproape trei ore de cand ajungea sa discute cu anchetatorii. „A fost o declaratie de martor, completa, pe toate intrebarile procurorului, dar nu va pot spune continutul ei, pentru ca n-am voie – dupa Codul Penal”, a anuntat Traian Basescu. Intrebat daca s-a pus vreodata problema sa fi influentat vreodata in mod direct actul de justitie, Basescu a dat urmatorul raspuns, pe un ton categoric: „niciodata, scoateti-va din gandire abordarea ca vreodata m-am ocupat de vreun dosar”.

––

Cu aproximativ 20 de minute inainte de ora 14, Traian Basescu s-a prezentat la Parchetul General, urmand sa fie audiat ca martor. Si-a facut cu greu loc printre armata de jurnalisti aflata in fata institutiei. Intrebat cine crede ca a facut acele inregistrari audio (prin intermediul carora opinia publica l-a auzit rostind numele unor magistrati), fostul numar 1 in stat a raspuns scurt: „nu stiu, eu am presupus ca Ghita, in principal, dar nu stiu”.

Ramane de vazut daca Traian Basescu va face si alte precizari, la momentul in care audierile se vor fi incheiat.

Intre timp, va amintim ce precizau, zilele trecute, reprezentantii parchetului de pe langa Inalta Curte, dupa aparitia la postul TV fondat de Ghita, Romania Tv, a inregistrarii cu pricina, in urma careia s-a declansat o ancheta in rem (asupra unei presupuse fapte, nu a vreunei persoane -n.r):

„Ca urmare a vehicularii in mass media a unor informatii privind posibile imixtiuni in actul de justitie, astfel cum a rezultat dintr-o inregistrare facuta publica de fostul deputat Sebastian Ghita in care este redat un dialog intre fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu si o alta persoana, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele: In cursul zilei de astazi, 4 ianuarie 2017, la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, a fost inregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informatiilor facute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul Romania TV. In aceasta inregistrare, Traian Basescu relata despre informatiile pe care le primea in legatura cu cauze judiciare aflate in curs de solutionare”.

165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger