AcasăPoliticaTraian Basescu, dupa respingerea inregistrarii Miscarii Populare: Vom face plangere la CEDO

Traian Basescu, dupa respingerea inregistrarii Miscarii Populare: Vom face plangere la CEDO

Dupa cum era de asteptat, decizia instantei bucurestene de a respinge inregistrarea noului nume al formatiunii pe care o conduce, incepand de toamna trecuta, nu i-a picat deloc bine lui Traian Basescu, mai ales ca totul se intampla cu doar cateva luni inainte de alegerile locale.

Cum vineri, Curtea de Apel a admis apelul procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, respingand, astfel, cererea de inregistrare a partidului „Miscarea Populara”, respectiv a schimbarii in MP, fata de varianta initiala -PMP, Traian Basescu a reactionat. „PMP este inregistrat, are toate structurile functionale, nu s-a desfiintat  (…) Pe structurile PMP am functionat si pana in prezent, asa vom functiona si in continuare. Nu avem niciun fel de probleme legate de depunarea listelor de candidati, in toate localitatile tarii”, a asigurat Basescu, seara trecuta, intr-o conferinta de presa.

Insa chiar si asa, liderii se gandesc sa se adreseze Curtii Europene a Drepturilor Omului. „In mod cert, vom face plangere la CEDO pentru implicarea abuziva a statului in inregistrarea unui partid. (…) Nu mi se pare intamplator ca exact Miscarea Populara a fost partidul pentru care procurorii s-au luptat cu toata forta statului pentru a nu se inregistra”, a subliniat liderul formatiunii.

„Este fara precedent”

Initial, Traian Basescu notase, pe contul oficial de Facebook, cateva nedumeri in acest sens, subliniind, insa, ca hotararea instantei va fi respectata. „Cu surprindere, am aflat ca inregistrarea Miscarii Populare a fost respinsa la solicitarea procurorilor. Este fara precedent ca procurorii sa faca o contestatie la inregistrarea unui partid. (…) O fi consecinta faptului ca „Secta Securitatii Nationale” a stabilit ca, in Romania, trebuie sa existe doar doua partide mari, controlabile?”, se intreaba fostul lider de la Cotroceni.

Chiar daca vestea nu e deloc buna pentru formatiunea sa, Basescu a gasit rapid o solutie. „V-ati incurcat, baieti, vom candida la locale sub numele PMP si cu simbol marul”, a conchis Traian Basescu, fostul presedinte indemnandu-i pe membrii partidului sau sa se adapteze situatiei si sa nu piarda timp pretios: „PMP, refaceti listele de semnaturi pentru candidati!”.

author avatar
Cristina Stefan
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger