AcasăPoliticaTheodor Paleologu se gandeste sa fondeze un partid

Theodor Paleologu se gandeste sa fondeze un partid

A candidat la parlamentarele de saptamana trecuta fara sa aiba in spate sustinerea unui partid si, chiar daca nu a reusit sa ajunga sa faca parte din viitorul Legislativ, a adunat cele mai multe voturi ca independent, devansandu-i categoric pe ceilalti doi oponenti directi, in speta Elena Udrea si Remus Cernea.

Vorbim despre Theodor Paleologu, fostul ministru al Culturii, politicianul exclus in urma cu aproape o jumatate de an din randurile liberalilor, pe fondul parerilor sale dezaprobatoare exprimate la adresa conducerii partidului de la momentul respectiv. Care admite, pe Facebook, faptul ca ia in calcul varianta de a infiinta un partid de dreapta.

Impulsionat de indemnurile primite dupa recentele alegeri parlamentare, Paleologu Jr. are, asadar, in vedere o eventuala creatie politica. „Foarte multi sint cei care ma indeamna sa pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clara identitate liberala si conservatoare. Pe de-o parte, ma simt responsabil fata de cei care m-au votat, care au strins semnaturi, au dat flyere si au combatut pentru candidatura mea. (…) Au pus suflet, s-au implicat si acum sint dezamagiti. Nu-i pot lasa asa”, noteaza Paleologu, recunoscand, insa, ca inca nu e foarte hotarat in aceasta privinta, de vreme ce sustine ca nu are „aspiratii de sef de partid”. Totodata, Theodor Paleologu n-a omis sa mentioneze faptul ca, in cazul in care un astfel de proiect politic s-ar concretiza pana la urma, ar fi „mai degraba mentor decit presedinte” al unei formatiuni.

Pana ce fostul ministru va lua o decizie in aceasta privinta, va amintim ca Theodor Paleologu, in calitate de candidat independent la Camera Deputatilor, a strans in jur de 8.000 de voturi la alegerile parlamentare de duminica trecuta, adica mai mult decat dublul optiunilor electorale adunate de contracandidatii sai independenti.

author avatar
Cristina Stefan
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger