AcasăPoliticaTerorismul devine parte a vietii noastre

Terorismul devine parte a vietii noastre

Dacian Ciolos

Un val de ”soc si groaza” a maturat, ieri, scena politica romaneasca, la auzul atentatelor comise de teroristi in Belgia.

Dacian Ciolos

Cu o singura exceptie – liderul PRU, Bogdan Diaconu, politicienii romani s-au grabit sa condamne noile acte teroriste (asumate public de ISIS) si sa se declare solidari cu victimele. ”Guvernul pe care il conduc este profund socat si preocupat de situatia grava produsa de exploziile de la Bruxelles, din aceasta dimineata. Guvernul Romaniei condamna cu fermitate aceste manifestari de violenta si isi exprima sprijinul pentru autoritatile belgiene si europene pentru a pune capat unor asemenea situatii si pentru consolidarea securitatii in spatiul european”, a reactionat, printre primii, premierul Dacian Ciolos.

Victor Ponta

Mult mai pesimist s-a dovedit a fi predecesorul sau la Palatul Victoria, fostul premier Victor Ponta, care spune pe sleau ca va trebui sa traim cu amenintarile teroriste plutind asupra capetelor noastre. ”Din pacate, terorismul devine o parte a vietii noastre si este la fel de grav cand face victime la Ankara sau la Bruxelles. Imi exprim compasiunea si solidaritatea cu toti cei afectati – si sper ca eforturile autoritatilor europene (inclusiv romanesti) se vor concentra in aceasta directie fundamentala pentru societatea noastra (si nu spre batalii politice depasite de realitatea de azi)” – nu s-a putut stapani Ponta sa nu traga putina spuza in plus pe turta sa de politician rapus in bataliile politice interne.

Liviu Dragnea

Urmasul sau la sefia PSD, Liviu Dragnea, preferat o pozitie clasica, gen ”politically correct”. ”Evenimentele care au avut loc, in aceasta dimineata, la Bruxelles, m-au intristat si indignat profund. Ele au fost indreptate impotriva Uniunii Europene si au ca scop sa semene, din nou, frica si teroarea printre cetatenii europeni. Imi exprim intreaga mea compasiune fata de victimele atentatelor si familiile lor. Este un moment in care trebuie sa fim solidari, dar si mai decisi ca oricand. Trebuie sa actionam acum si sa ne organizam pentru a scoate terorismul din Europa, pentru a reda linistea si siguranta cetatenilor europeni”, a comentat Dragnea pe Facebook.

Alina Gorghiu

Un mesaj identic a transmis, dar cu alte cuvinte, si penelista Alina Gorghiu: ”Atacurile de azi de la aeroportul si metroul din Bruxelles arata ca Europa este in continuare sub asediul terorismului. Exprim condoleante pentru familiile victimelor si pentru intreaga Belgie. Sper ca toti cei din spatele acestor atacuri sa fie prinsi cat mai rapid, iar autoritatile belgiene sa reuseasca sa impiedice alte eventuale atentate. E nevoie de fermitate si unitate pentru a apara continentul nostru de asaltul barbariei”. Molipsindu-se se pare de la seful statului, al doilea om in stat, Calin Popescu Tariceanu, priveste si el ”cu ingrijorare” la ce se intampla in Belgia si in intreaga Europa.

Calin Popescu Tariceanu

Tariceanu avanseaza si o solutie, respectiv solidarizarea tutror statelor amenintate de teroristi: ”Terorismul reprezinta o amenintare pentru intreaga omenire, nu doar pentru europeni sau pentru americani, iar acesta nu poate fi combatut decat prin participarea tuturor statelor (la combaterea fenomenului terorist – n.r.)”.

Bogdan Diaconu, atentatele din Belgia si … parada gay!

Singurul politician care a iesit din rand este liderul PRU, Bogdan Diaconu. Acesta nu numai ca le-a transmis romanilor ca degeaba asteapta protectie din partea liderilor europeni ”inconstienti”  (singurii vinovati pentru ”deschiderea portilor Europei” in fata ”invaziei migrantilor”), dar a si gasit de cuviinta sa acuze Comisia Europeana ”pentru participare la parada gay de la Amsterdam cu o ambarcatiune oficiala”. Care este legatura dintre atentatele de la Bruxelles si parada gay de la Amsterdam, asta numai Diaconu poate deslusi.

author avatar
National
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger