Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Tariceanu vrea sa propuna ca Romania sa nu mai coopereze in cadrul MCV

Tariceanu vrea sa propuna ca Romania sa nu mai coopereze in cadrul MCV

Autor:

Vizibil nemultumit de faptul ca Romania nu scapa de monitorizarea MCV, nici dupa 10 ani de cand e membra UE, presedintele Senatului anunta ca are de gand sa propuna unor factori cu putere de decizie din tara ca Romania sa nu mai coopereze in cadrul MCV, decat daca “un astfel de mecanism se va hotari pentru toate tarile europene”.

 

CALIN POPESCU TARICEANU FANE 42 327x500 Tariceanu vrea sa propuna ca Romania sa nu mai coopereze in cadrul MCVReactia sa a venit pe fondul publicarii concluziilor celui mai recent raport al oficialilor europeni in privinta progreselor Romaniei, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Nemultumit, asadar, ca inca suntem evaluati, desi se remarca progrese la nivelul luprei contra coruptiei, al doilea om in stat a anuntat ca are de gand sa stea de vorba pe acest subiect cu premierul Grindeanu, dar si cu Liviu Dragnea, presedintele Camerei si, totodata, seful PSD, precum si cu ministrul de Externe. “Raportul MCV arata progrese ireversibile in lupta anticoruptie. Voi propune, intr-o discutie cu premierul Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea, ca Romania sa transmita Comisiei Europene ca nu mai vrea sa coopereze in cadrul MCV care e unul discriminatoriu (…) cred ca aceasta atitudine a Comisiei este complet nejustificata, ea se cere remediata si Romania tratata cu drepturi depline, la 10 ani de la aderare”, a sustinut Tariceanu, care a adaugat ca propune ca, in cadrul CE, “se se ia nota de acest punct de vedere”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!