AcasăPoliticaTariceanu si Chitoiu baga USL in terapie intensiva

Tariceanu si Chitoiu baga USL in terapie intensiva

Fani declarati ai USL, fostii liberali Calin Popescu Tariceanu si Daniel Chitoiu opintesc sa repuna pe picioare alianta cu atata succes la public, inainte de prezidentiale.

Liderul PLR tine mortis sa scoale USL din morti
El a fost ”sirena” care i-a ademenit pe conservatori

Pentru a avea credibilitate in ochii electoratului nostalgic uselist, ex-liberalii refugiati in PLR vor sa respecte la sange formula originala: PSD + ACD, unde ACD era la randul ei formata din PNL + PC. Ceea ce inseamna ca, inainte de a resuscita USL-ul, trebuie refacuta ACD (Alianta de Centru Dreapta pe numele ei intreg). Credinciosi telului, fostii liberali au dat iama in conservatorii lui Daniel Constantin (actiune coordonata de Daniel Chitoiu), momindu-i sa se alature noului PLR. Dupa ce au reusit sa convinga cativa, PLR-istii lui Tariceanu i-au spus liderului PC, Daniel Constantin, ca ori vine alaturi de ei cu tot partidul, ori ramane fara grup parlamentar, pe motiv de numar insuficient de alesi. Desi nu i-a convenit presiunea, Constantin a acceptat ”oferta”, nu de alta dar avea deja semnale ca s-ar putea confrunta cu niste ”migratii” de toamna catre PNL – varianta deloc agreata de el.

Ponta radiaza de bucurie la gandul ca va avea un nou USL

Deloc surprinzator, perspectiva incheierii unui protocol PLR – PC il incanta cel mai tare pe Victor Ponta. ”Noi, de cand am format USL, am avut ca partener Alianta de Centru Dreapta — conservatori si liberali. Azi, conservatorii sunt cu Daniel Constantin, iar liberalii, cu domnul Tariceanu. Ceilalti sunt niste pedelisti care se numesc PNL. Din punctul meu de vedere, nu facem decat sa ne tinem de cuvant fata de cei care ne-au votat in 2012. (…) Pe de alta parte, refacerea unei forme a USL, pentru ca nu mai poate fi forma initiala, cred ca ar fi extrem de corecta fata de oamenii care ne-au dat o majoritate absoluta in 2012 si la alegerile locale, si la cele parlamentare”, a comentat, ieri, Ponta, evident multumit de noul concubinaj politic. Iar satisfactia resimtita de liderul PSD la ideea scularii din morti a USL-ului este absolut fireasca, din moment ce el este principalul beneficiar al refacerii ”unei forme a USL”. Nu de alta, dar Victor Ponta stie foarte bine ca nu pupa Cotrocenii fara o buna parte din voturile dreptei.

author avatar
Simona Badulescu
1.337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger