AcasăPoliticaTariceanu reloaded: "Sunt convins ca-l voi invinge pe Crin Antonescu!"

Tariceanu reloaded: „Sunt convins ca-l voi invinge pe Crin Antonescu!”

Dupa demisia din PNL, Calin Popescu Tariceanu a  precizat ca intentioneaza sa lanseze o noua formatiune politica. Pe numele sau Partidul Reformator Liberal, proiectul are ca obiective refacerea USL si sustinerea lui Tariceanu la prezidentialele din toamna.

Calin Popescu Tariceanu vrea sa-si incerce norocul cu un nou partid

”Am sa anunt decizia de infiintare a unei noi formatiuni politice liberale, care va aduna oameni de valoare, nu doar nemultumiti din PNL, dar vreau oameni tineri, bine pregatiti, cu competenta, cu care sa dam un nou suflu USL”, a afirmat Tariceanu. Totodata, fostul premier a recunoscut ca se pregateste sa intre in cursa pentru Cotroceni. ”In acest sens, putem sa ne gandim si la candidatura pentru alegerile prezidentiale. Sunt convins de pe acum ca il voi invinge pe Crin Antonescu. (…) Crin Antonescu nu este decat un alter ego al lui Traian Basescu. Acelasi stil conflictual de a trata politica. Eu vreau sa ma gandesc ca viitorul presedinte al Romaniei va fi o antiteza completa la ceea ce a fost Traian Basescu, nu o copie a lui Traian Basescu”, a mai spus Tariceanu, mentionand ca viitoarea lui candidatura ar putea fi sustinuta de USD (alianta PSD-PC-UNPR). Desi anuntul fostului premier a generat niscaiva tensiuni in PNL, la finalul zilei, doar doi parlamentari – senatorul Sorin Iliesiu si deputatul Tibi Holban se alaturasera proiectului PRL.  Situatie care i-a cam  incurcat planurile premierului Victor Ponta, care spera ca Tariceanu sa convinga un numar important de senatori si deputati sa-l urmeze si in felul acesta USL-ul sa fie resuscitat.

Antonescu nu-i  da nicio sansa

Crin Antonescu este convins ca fostul premier nu va reusi sa rupa PNL-ul, cel mult il va ciupi pe la colturi

”Este o situatie jenanta, jalnica, iar acest asa-zis partid nu va avea niciun rol. Acest partid pe care il va forma domnul Tariceanu ar fi pe langa PC cam ce este PC-ul pe langa PNL si ar putea fi acolo la USD, USD Reformator ar putea fi, dar nu USL”, a comentat Crin Antonescu, pe un ton acid, intentia lui Calin Popescu Tariceanu de a lansa o noua formatiune. Mai mult, liderul liberal si-a avertizat fostul coleg sa nu se increada prea mult in promisiunile social-democratilor. ”Domnul Tariceanu are niste calitati sau ceva ce ar putea fi calitati pentru PSD, dar nu am niciun fel de dubiu in legatura cu faptul ca PSD nu-l va sustine nici macar pe Calin Popescu Tariceanu la Presedintie”, a conchis Antonescu.

[poll id=”705″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
724 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger