AcasăPoliticaTariceanu propune o intalnire informala intre Biroul Permanent al Senatului si reprezentantii...

Tariceanu propune o intalnire informala intre Biroul Permanent al Senatului si reprezentantii CSM

Presedintele Senatului ar vrea ca reprezentantii Biroului Permanent al Camerei in fruntea careia se afla sa aiba, in curand, o intrevedere cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Discutia se doreste a fi una informala si ar urma sa aiba la baza, printre altele, chestiuni privind relatia dintre cele doua intitutii.

Amintind despre o serie de „declaratii publice polemice ale unor reprezentanti ai celor doua institutii si prin sesizarea inaintata Curtii Constitutionale a Romaniei de catre CSM”, situatie aparuta, se stie, ca urmare a votului dat, pe 25 martie, in plenul Senatului, in cazul Dan Sova, Calin Popescu Tariceanu considera ca e necesara o astfel de intrevedere, pentru a se lamuri anumite aspecte.

Drept urmare, fostul premier anunta, marti, intr-un comunicat de presa, faptul ca in decursul zilei urmatoare va propune membrilor Biroului Permanent (BP) al Senatului organizarea unei astfel de intruniri informale cu reprezentantii CSM-ului. „Avand in vedere aceasta imprejurare, faptul ca Parlamentul se afla intr-o faza avansata de definitivare a proiectului de lege pentru modificarea Constitutiei si necesitatea promovarii dialogului intre autoritatile statului pentru solutionarea unor potentiale disfunctionalitati, maine 15 aprilie a.c., voi face urmatoarea propunere membrilor Biroului Permanent al Senatului:  Organizarea cat mai curand posibil, la Palatul Parlamentului, a unei intalniri informale intre membrii Biroului Permanent al Senatului si membrii CSM, la care participantii sa exprime in mod liber si fara o ordine de zi prestabilita problemele cu care se confrunta in relatia bilaterala si in exercitarea atributiilor constitutionale intre cele doua institutii”, precizeaza Tariceanu.

Astfel,  isi exprima speranta liderul Partidului Liberal Reformator, se vor identifica anumite aspecte prpblematice, care si-ar putea gasi rezolvare „in viitorul apropiat in cadrul procesului legislativ” din Parlament.

Drept urmare, daca si membrii BP al Senatului sunt de acord, cat de curand se va stabili o data pentru aceasta intrevedere la care ar urma sa fie invitati membrii CSM-ului.

71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger