AcasăPoliticaTariceanu, magiun cu ministrul Pruna

Tariceanu, magiun cu ministrul Pruna

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu respinge total noua ordonanta referitoare la interceptari si ii cere premierului Ciolos sa o demita imediat pe ”nasa” Raluca Pruna.

Actualul ministru al Justitiei si-a pus foarte multa lume in cap dupa ce a spus ca discutia despre drepturile omului ”este un lux”

”Ne intoarcem la securitatea din perioada cumunista, cand securitatea avea autoritate judiciara. Autoritatea judiciara este alcatuita din procurori, nu din serviciile secrete”, acuza Tariceanu. Acesta mai spune si ca ordonanta incalca legea fundamentala, motiv pentru care trebuie respinsa din start: ”Ordonanta nu trebuie discutata in Parlament, trebuie respinsa, pur si simplu pentru ca este neconstitutionala. Constitutia spune foarte clar, la capitolul referitor la delegarea legislativa, ca ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului si drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie. Deci ordonanta este neconstitutionala, iar Parlamentul trebuie sa isi intre in rol si sa propuna un proiect pe care sa il adopte, care sa fie in concordanta cu decizia Curtii Constitutionale”.

Presedintele Senatului profeteste readucerea la viata a fostei Securitati in cazul in care ordonanta referitoare la interceptari devine litera de lege

Liderul ALDE nu se opreste aici, ci solicita si indepartarea imediata a ministrului Justitiei, Raluca Pruna, din guvern: ”Nasul acestei Ordonante de Urgenta pare a fi doamna Pruna, ministrul Justitiei, care ne-a declarat, fara ambiguitati, ca este o demna urmasa a doamnei Macovei. Daca doamna Macovei declara ca ascultarea telefoanelor, neconstitutionala, este utila pentru combaterea coruptiei, doamna Pruna a avut un panseu de exceptionala valoare comunista, fascista sau ambele. Ce ne spune doamna? Ca discutia despre drepturile omului este un lux. Sfatul meu este ca premierul Ciolos sa o bage in sedinta mai des si cel mai bine este sa nu mai vorbeasca, pentru ca spune numai enormitati. Din punctul de vedere al ALDE, sa ii ceara demisia si sa o trimita la plimbare pe doamna Pruna”. Tariceanu a avansat si o solutie, respectiv infiintarea unei ”autoritati autonome si independente fata de orice autoritate a administratiei publice”, subordonata Parlamentului, care sa fie singura abilitata in domeniul interceptarii comunicatiilor.  ”Sa faca exact munca pe care o face astazi SRI”, a concluzionat Tariceanu.  Ideea infiintarii unei autoritati civile subordonate Parlamentului este impartasita si de liderul deputatilor UNPR, Ion Raducanu. Care insa este mai putin pornit impotriva ordonantei: ”Ca sa nu se blocheze dosarele in curs ale celorlalte institutii s-a gasit aceasta formula (emiterea ordonantei – n.r.). Si eu am indoieli ca este constitutionala, dar cu cat o vor aduce mai repede in Parlament cu atat va fi mai bine pentru toata lumea”.

”O kaghebista sinistra!”

Fostul premier Victor Ponta a iesit si el la atac impotriva ministrului Raluca Pruna. „M-am tinut departe de discutiile din ultima perioada, dar cand vad un ministru al Justitie dintr-o tara membra UE ca gandeste si actioneaza ca o kaghebista sinistra fac un apel catre toti cetatenii inca liberi din Romania – drepturile noastre fundamentale NU sunt <<un lux teoretic>>!!! Daca iar tacem de frica vom ajunge mult mai rau decat in anii 50, cand comunistii (cu exact aceeasi gandire ca Madam Pruna sau Macovei) au distrus aceasta tara!!! Va propun sa nu tacem de data asta!!!”, a militat Ponta, evident tot pe Facebook.

author avatar
Simona Badulescu
1.116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger