AcasăPoliticaTariceanu il taxeaza pe Iohannis, pe tema referendumului: pune eticheta ca e...

Tariceanu il taxeaza pe Iohannis, pe tema referendumului: pune eticheta ca e o tara corupta

Continua sa apara reactii dupa pasul pe care l-a facut, marti dimineata, primul om in stat, si anume declansarea procedurilor in privinta referendumului.

Subliniind din capul locului faptul ca scrisoarea adresata de catre seful statului presedintilor celor doua Camere ar fi fost data in primul rand presei, pentru ca „nu a fost facut pentru Parlament, ci ca sa faca valuri in presa”, liderul Senatului nu a trecut cu vederea schimbarea la nivel de subiect al consultarii publice.

Si anume, Tariceanu a remarcat faptul ca, daca deunazi presedintele invoca nevoia de a se afla parerea romanilor pe tema gratierii si amnistiei, scrisoarea trimisa presedintilor celor doua Camere ale Legislativului face referire la „procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice”. Deci niciun cuvant despre gratiere.

Ca urmare, co-presedintele ALDE e de parere ca actualul lider de la Cotroceni a facut o „greseala strategica” cand vine vorba de felul in care este perceputa aceasta tema a consultarii publice. „Ce mi se pare extrem de pagubos este ca presedintele, prin propunerea de referendum, pune o eticheta definitiv pe Romania, o eticheta nedorita, care nu este corespunzatoare realitatii, si anume ca Romania e o tara corupta„, a punctat politicianul, la un post TV, preluat pe pagina sa de Facebook. Al doilea om in stat nu a uitat sa mentioneze ca acest fenomen nu e intalnit doar pe taram autohton, ci in intreaga lume.

158 afisari

1 COMENTARIU

  1. Presedintele are dreptate:suntem o tara corupta,iar coruptia se manifesta la cel mai inalt nivel.Atat el, cat si fostul presedinte, si-au insusit in mod ilegal niste case pe vremea cand erau primari.Pai,ce exemplu puteau sa dea ei celorlalti?De regula,subalternul, cand vede ca seful sau comite ilegalitati pentru a parveni,automat va face si el.In esenta,aceasta este cauza principala a coruptiei.Restul sunt vorbe-n vant.Eu am fost, si sunt, pur si simplu oripilat de ipocrizia si tupeul celor doi de a da lectii altora despre combaterea coruptiei.Normal,ar trebui sa se inceapa cu ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger