AcasăPoliticaTariceanu dezvaluie: Am avut telefonul pus sub ascultare o luna

Tariceanu dezvaluie: Am avut telefonul pus sub ascultare o luna

Calin Popescu Tariceanu

La aproape o saptamana de cand s-a aflat ca este urmarit penal de catre procurprii DNA brasoveni, in dosarul Ferma Baneasa, Calin Popescu Tariceanu a comentat o data in plus situatia in care a ajuns, mentionand, ca principal element de noutate, faptul ca a aflat ca a avut telefonul ascultat.

Calin Popescu Tariceanu

Reamintind un amanunt asupra caruia a mai zabovit, acela ca a fost chemat la DNA in calitate de persoana privata si ca a plecat ca presedinte al Senatului, Tariceanu a sustinut, seara trecuta, la postul B1 TV, ca a fost acuzat ca „am dat declaratii mincinoase la intrebari care nu mi-au fost puse”, precizand ca nu poate da amanunte in aceata privinta, fiind vorba despre o cercetare in curs. „In dosarul Truica nu stiu daca au avut intentia sau nu sa ma bage sa zicem asa (…) Sunt si interceptari care nu sunt in niciun fel incriminatoare. (…) Sunt interceptari pentru ca anul trecut in luna noiembrie -decembrie am avut telefonul pus sub ascultare cu aprobarea (…) Inaltei Curti de Casatie si Justitie, o luna de zile. Mi s-a adus la cunostinta acest lucru. Sunt inregistrari la dosar, dar ele nu au nicio legatura (…) cu faptele pentru care sunt trimisi in judecata cei de care vorbim”, a precizatco-presedintele ALDE.

Va reamintim faptul ca pe 24 mai, DNA anunta ca Tariceanu, presedintele Senatului, este urmarit penal, pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. „Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, in depozitia luata sub juramant, acesta a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016”, respectiv cel in care, printre altii, afaceristul Truica, dar si Paul al Romaniei au fost deferiti justitiei.

author avatar
Cristina Stefan
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger