AcasăPoliticaTariceanu: De o vreme, Curtea Constitutionala legifereaza, la randul ei, in paralel...

Tariceanu: De o vreme, Curtea Constitutionala legifereaza, la randul ei, in paralel cu Parlamentul

Tariceanu sustine ca a constatat faptul ca, in ultima vreme, Parlamentul a ajuns in ipostaza de a legifera alaturi de Curtea Constitutionala (CCR).

Drept urmare, deplange  actualul sef al Senatului, Parlamentul nu ar mai fi ramas unica putere legiuitoare a statului roman, fiind vorba, ca atare, despre o situatie nemaiintalnita.  „Parlamentul nu mai este singura putere in stat legiuitoare, ci facem acest lucru, de o anumita bucata de vreme, impreuna cu Curtea Constitutionala, care legifereaza, la randul ei, in paralel cu Parlamentul”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

De altfel, presedintele Partidului Liberal Reformator crede ca nu e singurul care a ajuns la aceasta concluzie. „Nu am spus ca Curtea nu trebuie sa aiba un control de constitutionalitate, dar am aceasta obiectiune si acest punct de vedere pe care o ridic in dezbaterea publica -cu tot respectul pentru rolul Curtii Constitutionale – insa cred ca din onestitate nu pot sa nu fac acest lucru. Cred ca e o chestiune care nu e observata numai de mine, ci si de alti oameni politici si specialisti in drept constitutional”, a conchis Calin Popescu Tariceanu.

Declaratiile presedintelui Camerei Superioare a Parlamentului vin in contextul in care Curtea Constitutionala a cerut, asemeni DNA-ului, documente in cazul senatorului Dan Sova, in cazul caruia, la votul din plen, de pe 25 martie, a fost respinsa cererea procurorilor anticoruptie privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive, cerere facuta de catre Directia Nationala Anticoruptie pentru acuzatia de complicitate la abuz in serviciu.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger