AcasăPoliticaTariceanu cere „confruntare” cu CSM

Tariceanu cere „confruntare” cu CSM

Date fiind criticile venite dinspre CSM spre Senat in ultima vreme, Calin Popescu Tariceanu pune la cale un dialog constructiv intre cele doua institutii.

Calin Popescu Tariceanu spera ca i-ar putea pune la locul lor pe magistratii CSM intr-o intalnire fata-n fata

Impulsionat de ”diferentele de abordari si de opinii” si de ”declaratiile polemice” facute de reprezentanti ai CSM si ai Senatului, Calin Popescu Tariceanu invita magistratii la o ”intalnire informala”, in care participantii sa se exprime ”in mod liber si fara o ordine de zi prestabilita” pe tema ”problemelor cu care se confrunta in relatia bilaterala si in exercitarea atributiilor constitutionale intre cele doua institutii”. ”In urma unui dialog constructiv, vor putea fi identificate o serie de probleme pe care Parlamentul le-ar putea solutiona in viitorul apropiat in cadrul procesului legislativ. Voi ruga membrii Biroului Permanent al Senatului sa exprime un punct de vedere in legatura cu oportunitatea unei astfel de intalniri si cu formatul dezbaterilor pe care il vom propune CSM”, a precizat presedintele Senatului. n

Nastase baga fitile contra CCR

Adrian Nastase le sugereaza parlamentarilor sa faca scut in jurul colegilor anchetati de DNA

Daca Tariceanu are probleme cu CSM, un alt fost premier, Adrian Nastase, este sufocat de atitudinea CCR – care isi baga nasul (anticonstitutional in opinia lui Nastase), in hotararile Parlamentului. Desi nu da niciun nume, Nastase se refera clar la cazul Dan Sova, mai exact la ridicarea imunitarii lui. Ca sa-i alerteze pe politicienii zilelor lui, Nastase face o paralela intre Dan Sova si taranistii prigoniti de comunisti, amintind de ridicarea imunitatii parlamentare a tuturor membrilor PNT, in 19 iulie 1947. ”Nu vreau sa sugerez ca astfel de lucruri se pot repeta, dar prevederea din Constitutie ar trebui sa fie o pavaza pentru toate anotimpurile…”, a conchis, premeditat,  Adrian Nastase.

author avatar
National
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger