AcasăPoliticaTariceanu, cel mai bun candidat al PSD-ului

Tariceanu, cel mai bun candidat al PSD-ului

Conform testarii efectuate de Sociopol, pesedistii ar face bine sa-l importe pe Calin Popescu Tariceanu, daca vor sa castige fara dureri de cap Primaria Capitalei.

Desi a declinat oferta de a candida, Calin Popescu Tariceanu ar avea prima sansa in cursa pentru Primaria Generala din acest an

Indiferent de varianta oferita (in care au fost testate toate numele vehiculate pe post de candidati ai PSD – Gabriela Firea, Eugen Teodorovici, Serban Nicolae), rezultatele au fost cele banuite: candidatul marca PSD s-a situat pe primul loc, cu scoruri de 30 – 35 de procente. Prima surpriza de proportii a produs-o Calin Popescu Tariceanu care, desi este un liberal cu pedigri, a ridicat scorul PSD-ului la nebanuita cota de 47%. Ce-i drept, doar atunci cand varianta nu il includea si pe Traian Basescu in randul contracandidatilor. Iar daca tot l-am numit pe fostul presedinte, trebuie spus ca acesta a constituit a doua surpriza a sondajului, rezultatele demonstrand ca Basescu este in crestere. Dar nu mai sus de 19%. Revenind la posibilul viitor primar, se pare ca acesta va fi livrat de PSD, sustinut de ALDE, in conditiile unui singur tur de scrutin. Cat priveste scorul propriu-zis, acesta depinde de participarea lui Traian Basescu, o cursa electorala lipsita de prezenta fostului sef de stat aducand candidatului PSD o cota cu cifra 4 in fata. In caz contrar, candidatul sustinut de PSD-ALDE poate spera doar la aproximativ 30 – 32 de procente.

Basescu, favorit pentru locul doi

In ceea ce-l priveste pe Traian Basescu, e drept ca acesta poate incurca serios jocurile PSD (si nu numai), dar in schimb nu poate aspira decat la locul doi – pe care, deocamdata, si-l adjudeca la mustata in fata independentului Nicusor Dan. Si mai exact, Traian Basescu se invarte in jurul a 17 – 19 procente – scor mai mare decat cel obtinut in sondajele precedente, dar insuficient pentru castigarea Primariei Capitalei. Revenind la independentul care se tine scai de Basescu, trebuie spus ca Nicusor Dan ar avea in schimb toate sansele sa ajunga primar general, dar numai daca s-ar indeplini, concomitent trei conditii: el sa fie sustinut de PNL si USB (propria sa formatiune), reprezentantul PSD/ALDE sa nu fie Eugen Teodorovici (care il devanseaza pe Dan cu un procent), iar Basescu si Tariceanu sa nu participe la scrutin.

Malaimare creste mamaliga PER

Cum independentii sunt la mare moda, sondajul Sociopol i-a testat si pe cei doi actori amatori de politica – Mircea Diaconu si Mihai Malaimare. Desi spune ca nu vrea sa candideze, primul ar face o frumoasa figura, daca s-ar prezenta sub culorile PSD-ALDE, din moment ce acum este cotat cu 32% – cota care o depaseste pe cea obtinuta de Gabriela Firea. Nici Mihai Malaimare nu se descurca rau cata vreme a obtinut, din postura de candidat al PER, scoruri cuprinse intre 6 si 9%. Mai mult, conform analizei Sociolpol, ecologistii au reusit sa devanseze atat M10 cat si UNPR la nivelul Capitalei.

author avatar
Simona Badulescu
963 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger