AcasăPoliticaTariceanu: Antonescu are nevoie ca de apa de voturile PMP. Nu pot...

Tariceanu: Antonescu are nevoie ca de apa de voturile PMP. Nu pot accepta sa dam din nou mana cu Basescu

Calin Popescu Tariceanu considera ca actualul lider al liberalilor va ajunge sa aiba mare nevoie de sprijinul Partidului Miscarea Populara, in cursa pentru Cotroceni. Totodata, fostul liberal spune ca nu a putut lua in considerare varianta de a „da din nou mana” cu Traian Basescu, acelasi care, sustine Tariceanu, ar fi incercat sa distruga PNL vreme de patru ani.

La cateva zile de la plecarea sa din PNL, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a vorbit, la Adevarul Live, despre planurile sale in plan politic, dar si despre faptul ca ia in calcul posibilitatea de a candida la presedintie. Cat priveste decizia de a demisiona din PNL, Tariceanu a spus, o data in plus, ca nu a fost de acord cu iesirea partidului de la guvernare, mai ales ca nu au fost „dispute ideologice cu PSD-ul”, ci doar o bataie pe posturi, dar si ca nu a putut avea o comunicare cum si-ar fi dorit cu actualul lider al liberalilor, Crin Antonescu. „Crin Antonescu n-are un dialog nici cu mine, nici cu altcineva din PNL care poate avea o gandire pertinenta. Am incercat sa vorbesc cu el, dar nu am reusit”, a spus Calin Popescu Tariceanu, in interviul pentru sursa citata.

Totodata, fostul premier considera ca, odata ce nu mai este sprijinit de PSD, in cadrul aliantei USL, al carui candidat ar fi fost, pentru a avea sanse la alegerile pentru sefia statului, Antonescu va trebui sa se bazeze pe voturile de dreapta si, implicit, pe sprijinul Partidului Miscarea Populara. „In final, nu va avea cum sa ocoleasca sprijinul pe care va fi necesar sa-l aiba din partea lui Traian Basescu si a PMP. Are nevoie ca de apa de aceste voturi. E prea mult ca, dupa ce Basescu in perioada 2004-2008, a facut toate efoturile sa distruga PNL (…) nu pot sa accept ca mergem sa dam mana din nou cu Traian Basescu, chiar cu scopul de a ne alege presedintele”, a adaugat Tariceanu, la Adevarul Live.

Va amintim ca, in aceste zile, fostul premier pune bazele unei noi formatiuni politice – Partidul Reformator Liberal.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger