AcasăPoliticaTariceanu a demisionat din PNL

Tariceanu a demisionat din PNL

Calin Popescu Tariceanu a ignorat rezolutia adoptata de conducerea PNL si a decis sa resusciteze USL-ul impreuna cu Victor Ponta. Un demers sortit esecului, in urma caruia Tariceanu a fost nevoit sa plece din partid.

Demisia lui Calin Popescu Tariceanu a ramas fara ecou in PNL

Pentru ca nu a reusit marti seara sa-si convinga colegii sa  ramana la guvernare, Tariceanu a luat, ieri, calea Palatului Victoria. In prealabil,  fostul premier i-a cerut  presedintelui PNL sa faca pace cu social-democratii. ”Fac un apel la Crin Antonescu si ii solicit sa revina asupra deciziei. Draga Crin, daca tu nu-ti vei asuma responsabilitatea, o voi face eu. Ii voi cere prim-ministrului Victor Ponta sa-si mentina toate angajamentele luate in USL, fata de PNL, respectiv mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune la Parlamentul European, cat si un lucru foarte important, sustinerea unui candidat liberal la Presedintia Romaniei”, a declarat Calin Popescu Tariceanu. Desi destinatarul mesajului era Crin Antonescu,  ecoul a venit de la PSD. Dupa o ora petrecuta in biroul premierului, Tariceanu a  dat de inteles ca USL poate sa mearga mai departe. ”Am vorbit in aceasta dimineata cu primul-ministru Victor Ponta si l-am intrebat daca doreste sa continue proiectul USL si mi-a dat asigurari ca doreste sa continue proiectul USL in actuala forma. Sunt un vechi membru al PNL, de peste 24 ani si voi continua sa raman alaturi de marea familie liberala, pentru care am militat si pentru care cred ca am facut eforturile mele cele mai mari in cariera politica, dar nu voi accepta decizia luata ieri, deoarece eu apreciez ca a fost luata pe baza unor afirmatii false, gresite, furnizate colegilor mei si acestia au fost indusi in eroare”, a mai precizat senatorul PNL.  Initiativa acestuia a fost salutat de colegul sau Radu Stroe. ”Eu ma solidarizez cu demersul domnului Tariceanu. Este un lucru care deranjeaza conducerea partidului, dar in acelasi timp noi avem obligatia sa spunem alesilor nostri locali, sa spunem activului nostru de partid ca este o eroare care s-a produs si oamenii trebuie sa stie acest lucru”, a mentionat Stroe.

Pleaca din partid

Criticat dur de colegii sai, Calin Popescu Tariceanu a ales sa demisioneze din PNL, sustinand ca este profund nemultumit de drumul pe care a luat-o partidul. ”De dimineata i-am dat un telefon lui Crin Antonescu in sensul celor declarate, sa accepte reluarea discutiilor cu prim-ministrul, in sensul continuarii USL. Raspunsul sau a fost unul negativ”, a afirmat Tariceanu, sugerand ca acesta ar fi motivul pentru care a decis sa demisioneze din PNL. ”Ceea ce s-a intamplat a fost un moment trist din istoria PNL, acela de a vedea un fost presedinte, un fost premier actionand dintr-o pozitie jenanta de client aspirant la usa domnului prim-ministru. Cel mai mare deserviciu facut de domnul Tariceanu a fost ca a incercat sa arate ca PNL este un partid clientelar”, a comentat Crin Antonescu gestul fostului sau coleg de partid.

[poll id=”704″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
575 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger