AcasăPoliticaTariceanu a anuntat: hotararea in cazul Sova, adoptata si trimisa la Monitorul...

Tariceanu a anuntat: hotararea in cazul Sova, adoptata si trimisa la Monitorul Oficial

Hotararea in privinta respingerii solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie in privinta retinerii si arestarii preventive a parlamentatului Dan Sova a fost adoptata si urmeaza sa fie trimisa Monitorului Oficial.

Anuntul a fost facut miercuri chiar de catre presedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu. Asadar, odata ce s-a consemnat, in scris, rezultatul votului, hotararea luata in plenul Senatului, pe 25 martie, in cazul parlamentarului PSD Dan Sova a fost formalizata, urmand sa fie trimisa la Monitorul Oficial (MO), pentru a fi publicata. „Comisia Juridica a elaborat proiectul de hotarare, in Biroul Permanent am luat act de acesta, l-am si votat, l-am adoptat, si sigur, il vom trimite, spre publicare, la Monitorul Oficial”, a explicat Tariceanu, precizand ca a semnat documentul respectiv.

Demersul vine la cateva zile dupa ce Curtea Constitutionala a cerut Senatului sa redacteze aceasta decizie si sa o trimita catre MO. „Senatul are obligatia de a redacta hotararea adoptata in sedinta Plenului din 25 martie 2015 prin care atesta rezultatul votului cu privire la cererea de incuviintare a arestarii senatorului Dan-Coman Sova, de a comunica hotararea autoritatilor publice competente si de a o publica in Monitorul Oficial al Romaniei”, mentiona Curtea Consitutionala, la finele sedintei din 8 aprilie, in care s-au discutat trei sesizari in privita votului din plenul Senatului, in urma caruia social-democartul a ramas cu imunitate.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger