AcasăPoliticaSuspiciuni de conflict de interese: 32 de actuali sau fosti parlamentari, in...

Suspiciuni de conflict de interese: 32 de actuali sau fosti parlamentari, in vizorul ANI

Reprezentantii Agentiei Nationala de Integritate (ANI) au anuntat, miercuri, faptul ca s-a constatat ca nu mai putin de 32 de actuali sau fosti alesi au incalcat „regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa”, prin angajarea unor rude – fratele, sora sau, dupa caz, fiul, fiica ori cumnata, sau sotia si mama- la cabinetele lor parlamentare.

In aceasta situatie se afla, sustine ANI, 14 actuali deputati, 17 fost membri ai Camerei Deputatilor, precum si un senator. Printre parlamentarii aflati pe lista Agentiei, in dreptul celor vizati de suspiciunea de conflict de interese, se afla social-democratul Madalin Voicu, liberalul Mihaita Calimente, deputatul Bogdan Ciuca, de la ALDE.

Mai mult, ANI precizeaza ca, in cazul a trei dintre alesii ajunsi in vizorul institutiei, a fost sesizata instanta. „Dintre acestia, in cazul a trei fosti deputati si a unui senator, Agentia a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301, alin. (1) din noul Cod Penal al Romaniei, ca urmare a angajarii de catre acestia a propriilor rude in cadrul birourilor parlamentare”, precizeaza ANI, intr-un comunicat in care se mai arata faptul ca valoarea totala a contractelor incheiate in situatiile verificate in aceasta privinta este de circa 240.000 Euro.

Lista completa a parlamentarilor vizati de suspiciunea de conflict de interese este disponibila AICI.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger