AcasăPoliticaSUA a lansat rachete asupra unei baze aeriene din Siria, dupa atacul...

SUA a lansat rachete asupra unei baze aeriene din Siria, dupa atacul „cu arme chimice”

Armata americana a lansat 59 de rachete in directia unei baze aeriene din Siria, ca reactie la presupusul atac cu arme chimice de zilele trecute, in urma caruia au pierit zeci de oameni, printre ei si multi copii.

Atacul american – lansat la ordinul liderului de la Washington – a fost declansat vineri dimineata, in jurul orei 3, ora Siriei.

Au fost 59 de rachete de croaziera tip Tomahawk ce au vizat, din cate scrie presa internationala, baza aeriana de la Shyrat, asociata presupusului atac cu arme chimice de zilele trecute. Din cate anunta CNN, ar fi cel putin patru morti si sapte raniti in privincia Homs.

Reactia americana vine, asadar, la cateva zeci de ore de la atacul pe care Trump l-a calificat drept o „rusine pentru umanitate”.

[youtube]MB2tnbBq5Mo[/youtube]

Este vorba despre o prima reactie concreta a SUA fata de actualul regim din Siria, in conditiile in care conflictul civil care macina statul condus de Bashar al-Assad dureaza deja de sase ani.

Ar mai fi de precizat ca armata americana a avertizat oficialii rusi inainte de a lansa atacul, din cate s-a mentionat din directia Casei Albe.

[youtube]3B84vmRqqFs[/youtube]

foto: captura youtube

186 afisari

1 COMENTARIU

  1. Niște criminali!
    Ce te mănâncă să faci tu ORDINE la alții?!
    Vezi-ți de ciorba ta acră de la tine-acasă, că ai multe de rezolvat și pe-acolo!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger