AcasăPoliticaSova, adresandu-se senatorilor inainte de votul din plen: Nu sunt probe. E...

Sova, adresandu-se senatorilor inainte de votul din plen: Nu sunt probe. E un denunt

Senatorul si-a sustinut cauza, in fata colegilor aflati in sala de plen, joi dimineata, tinand sa le mentioneze anumite aspecte in privinta dosarului in care procurorii au cerut aviz in privinta incuviintarii retinerii si arestarii sale preventive, acuzandu-l de trafic de influenta. „Nu va spun cum sa votati”, a afirmat Sova, cerandu-le colegilor sai din Camera Superioara a Parlamentului sa faca doar ce le dicteaza constiinta.

„Ma aflu in fata dumneavoastra pentru a treia oara. Incep sa ma apropii de recorduri nedorite (…) simt nevoia nu sa va solicit ceva, ci sa va aduc la cunstinta cateva date – din cele 3.000 de file (din dosarul CET Govora-n.r), referitoare la mine sunt 60 de pagini. Nu sunt de probe, sunt un denunt si ordonantele procurorului”, a mentionat Sova, de la tribuna salii de plen.

Totodata, amintind de situatia in care s-a aflat, in urma cu ceva luni, respectiv despre precedenta solicitare a DNA in cazul sau, cea privind dosarul „Turceni-Rovinari”, ca pentru niciuna dintre acuzatiile care i s-au adus atunci nu a fost trimis in judecata.

„Sunt unul dintre putinii oameni din Senatul Romaniei care am 20 de ani de experienta juridica. (…) Exista o moda sa vorbim despre renuntarea la imunitate. Stimati colegi, o spun eu inca o data (…) simpla discutie despre renuntarea la imunitate ne face de ras (…) imunitatea parlamentara nu inseamna imunitate juridica, pentru cei carora le place sa vorbeasca astazi despre renuntarea la imunitate”, a mai subliniat senatorul in discursul care precede dezbaterile in privinta noii cereri a DNA pe numele sau.

Va reamintim ca in respectiva solicitare in care cereau incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD, procurorii mentionau faptul ca „in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna”.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger