AcasăPoliticaSondajele confirma dezvaluirile ”National” Mugur Isarescu, impins la prezidentiale

Sondajele confirma dezvaluirile ”National” Mugur Isarescu, impins la prezidentiale

Sa vezi si sa nu crezi! In doar cateva zile, doua sondaje de opinie il urca pe Mugur Isarescu in fruntea topului politic, pozitie taman potrivita pentru o candidatura prezidentiala de succes in 2014.

Daca Victor Ponta va ramane la Palatul Victoria, Cotroceniul l-ar putea gazdui, din 2014, pe Mugur Isarescu

Lipsita de lideri, dreapta damboviteana este condamnata sa faca figuratie la alegerile prezidentiale. Si cum situatia trebuie dreasa cumva, Traian Basescu a apelat la Mugur Isarescu, guvernator obisnuit deja cu transferurile politice din 2000, cand tot dreptei (numita CDR pe vremea aceea) i-a dat o mana de ajutor. Dezvaluita, in editia de vineri a ”National”, strategia este confirmata de aparitia, in doar trei zile, a unui al doilea sondaj (efectuat de INSCOP Research, in perioada 20 – 28 aprilie)  in care Isarescu si Ponta impart in continuare primul loc in topul increderii. Iar daca CSOP ii credita, saptamana trecuta, pe Ponta cu 31 de procente si pe Isarescu cu 30, INSCOP ridica stafeta, daruindu-i pe amandoi cu cate 42%.

Calin Popescu Tariceanu este antrenat si el pentru o posibila participare la viitoarea cursa prezidentiala

Cu observatia ca Isarescu este cel care il devanseaza de aceasta data, cu doar 0,3% ce-i drept, pe premier: 42,4 versus 42,1.  Ridicarea lui Isarescu pe cele mai inalte culmi ale sondajelor, alaturi de vedeta Ponta, denota clar intrarea guvernatorului BNR in jocul prezidentialelor din 2014. Si asta cu atat mai mult cu cat prezidentiabilul de serviciu al USL, Crin Antonescu, figureaza cu scoruri mult inferioare: 19% (CSOP) si 33% (INSCOP).  Mai mult, scenaristii precauti au prevazut si o varianta de rezerva: Calin Popescu Tariceanu. Care, in aceasta calitate, ii sufla lui Antonescu in ceafa in amandoua sondajele.

author avatar
Simona Badulescu
1.099 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger