AcasăPoliticaSocial-democratii definitiveaza "lista scurta" pentru functia de premier

Social-democratii definitiveaza „lista scurta” pentru functia de premier

Membrii de partid îşi suspectează preşedintele de cu totul alte priorităţi

Cum au mai ramas doar cateva zeci de ore, practic, pana cand vor merge, alaturi de reprezentantii ALDE, partenerii lor din Coalitia de guvernamant, la Cotroceni pentru a-i transmite presedintelui propunerea de premier, social-democratii discuta duminica pe marginea viitorului prim-ministru, mai ales ca urmeaza sa definitiveze „lista scurta” pentru numirea unui noi sef la Palatul Victoria.

Insa inainte de consultarile cu seful statului, pe tema formarii noului guvern, va avea loc, in prima parte a zilei de luni, o sedinta a Comitetului Executiv National, in cadrul careia se va alege varianta optima. Pana atunci, se vor discuta si se vor alege optiunile considerate potrivite pentru a ocupa fotoliul de premier. Aceasta „lista scurta” ar urma sa fie restransa la cateva nume, speculandu-se ca pesedistii ar avea in gand sa nu mai mearga, ca acum aproape sase luni, cu o singura propunere in cadrul CEx-ului, ci cu doua sau chiar trei.

Zilele trecute, dupa demiterea Cabinetului Grindeanu, prin motiune de cenzura, Liviu Dragnea vorbea de 4 variante de premier. Pe lista numelor vechiculate intens in spatiul public, in ultimele zile, ca variante de prim-ministru figureaza – intr-o ordine relativa a frecventei mentionarii lor -cele ale lui Florin Georgescu si Mihai Fifor, precum si cele ale lui Carmen Dan, Viorica Dancila si Lia Olguta Vasilescu, desi aceasta din urma a declarat in cateva randuri ca nu se gandeste la aceasta functie.

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger