AcasăPoliticaSoarta USL depinde de Liviu Dragnea

Soarta USL depinde de Liviu Dragnea

Nici nu s-a stins bine ecoul scandalului Rosia Montana, ca o noua cumpana se arata la orizontul USL. Este vorba de regionalizare si descentralizare, proiectele de suflet ale vicepremierului Liviu Dragnea, care ameninta insa unitatea aliantei pesedisto-liberale.

Liviu Dragnea s-a saturat de jocurile liberalilor
USL, in pericol pe motiv de regionalizare si descentralizare

Tolerant pana in prezent cu partenerii de guvernare, Liviu Dragnea a lasat diplomatia la o parte si le-a cerut liberalilor sa se pronunte cu privire la proiectul regionalizarii. Mai mult, vicepremierul le-a dat si un termen limita: 15 octombrie. ”Nu facem regionalizare si descentralizare pentru Liviu Dragea. Eu sunt suficient de descentralizat si regionalizat. (…)  Numai ca nu putem face doua procese de regionalizare in Romania,unul al PSD si unul al PNL, nu putem avea decat un singur proces”, le-a transmis ministrul Dezvoltarii penelistilor. Astfel somati, liberalii s-au grabit. Dar nu ca sa-si prezinte concluziile cu privire la procesul de reorganizare-administrativa, ci ca sa-i rada in nas lui Liviu Dragnea. ”Regionalizarea  nu se poate face fara modificarea Constitutiei si e extrem de putin probabil ca acest lucru se va face in acest an sau anul viitor”, a declarat prim-vicepresedintele PNL, Klaus Ionhannis, cel care conduce comisia de regionalizare al liberalilor.

Descentralizarea, piatra de incercare a uselistilor

Pe langa regionalizare, mult mai important in acest moment este proiectul descentralizarii. Pus pe hartie tot de Liviu Dragnea si, evident, contestat de liberali. ”Romania e o tara prea saracuta sa isi permita un asemenea grad de descentralizare. La noi  e nevoie de o comanda unica” , a afirmat ministrul de Interne, Radu Stroe, incercand astfel sa explice de ce PNL nu va sustine planul schitat de vicepremier. ”Aici nu este vorba de cat de «saracuta» este Romania. Aici e vorba de nevoia de descentralizare si de angajamentele pe care ni le-am asumat. Proiectul trebuie adoptat cat mai repede, pentru ca de el depinde si elaborarea bugetului de stat pe 2014.  Daca liberalii se opun, da, cu siguranta, vom avea o criza fara precedent care sa duca la destramarea USL”, a declarat un important lider al PSD.

[poll id=”608″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
845 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger