AcasăPoliticaSindicalistii ii cer premierului sa o demita de urgenta pe Olguta Vasulescu

Sindicalistii ii cer premierului sa o demita de urgenta pe Olguta Vasulescu

In conditiile in care deunazi primul-ministru anunta ca Legea salarizarii unitare urmeaza sa ajunga, in decurs de cateva zile, in Parlament, sindicalistii Cartel Alfa au reactionat.

Printre alte aspectele pe care au tinut sa le aduca in atentia lui Sorin Grindeanu, reprezentantii Cartel Alfa, prin vocea presedintelui Bogdan Hossu, i-au cerut premierului inlocuirea din functie, cat mai degraba cu putinta, a Ministrului Muncii, dar si a celui pentru Dialog Social.

Prin intermediul unei scrisori deschise semnate de liderul Cartel Alfa, sindicalistii atrag atentia asupra faptului ca „dupa aproape trei luni de la initierea ei, inca nu avem un draft al proiectului de lege al salarizarii unitare, consultarile s-au facut numai in cateva sectoare si numai pe grila lor, aceste consultari fiind, in cel mai bun scenariu, o caricatura. Nu se poate realiza o dezbatere transparenta doar cu promisiuni si pe bajbaite, cu fragmente de anexe prezentate fugitiv si disparat, apoi confiscate”.

Totodata, sindicalistii isi declara nemultumirea fata de decizia de a trimite proiectul actului normativ in Parlament „ca initiativa legislativa a unor parlamentari PSD”, acuzand ca „se doreste transformarea unei initiative guvernamentale, care implica responsabilitatea unui proces legislativ transparent (punerea spre consultare pe site timp de 10 zile, avizarea in Comisia de Dialog Social, avizarea in Consiliul Economic si Social), intr-o initiativa parlamentara”.

In acest sens, reprezentantii Cartel Alfa „solicita demiterea de urgenta a Ministrului Muncii si Justitiei Sociale si a Ministrului Consultarii Publice si Dialogului Social pentru modul defectuos si incompententa cu care au abordat elaborarea proiectului legii salarizarii unitare si consultarea cu partenerii sociali”.

sursa foto: Facebook

356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger